Anmelderne enige: Magisk McCartney rockede Roskilde Festival

Roskilde Festivals hovednavn, Paul McCartney, leverede varen på Orange Scene, mener anmelderne. I hvert fald, da den aldrende superstjerne slog sig løs med de gode gamle Beatles-numre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag aften blev der føjet et stort kapitel til Roskilde Festivals historiebog, da eks-beatle Paul McCartney trådte op på Orange Scene.

Og hvis man skal tro anmelderne, så leverede den 73-årige levende legende et brag af en koncert til de mange fremmødte tilskuere, da først han havde sunget sig varm og begyndte at dykke ned i den musikalske sangskat, som han opbyggede i Beatles-tiden.

»Det var først, da han endelig kastede sig helhjertet ud i den helt store Beatles-hitparade, at koncerten for alvor løftede sig til det niveau, man på forhånd kunne have håbet på. Men så kom de også som perler på en snor: Den struttende »Lady Madonna«, det melodiske mesterstykke »Eleanor Rigby«, George Harrisons »Something« og fjollede bagatel »Ob-La-Di, Ob-La-Da«, der her fik hele pladsen til at skråle med,« skriver Berlingskes anmelder, Michael Charles Gaunt, og kvitterer for underholdningen med fem ud af seks stjerner.

Politikens anmelder, Simon Lund, giver fem ud af seks hjerter for en koncert med historisk mange gode numre, hvor der virkelig var noget for enhver smag:

»Med Beach Boys-harmonier i ørerne blev vi kylet gennem »Back in the USSR« og løftet op som et gospelkor på »Let it be« før fyrværkeriet buldrede under »Live and Let Die« og et af de magiske Roskilde-øjeblikke indfandt sig med den flere minutter lange afslutning på »Hey Jude«.

Fem ud af seks stjerner blev det også til McCartney fra Jyllands-Postens Anders Houmøller Thomsen:

»Selv den surmulende skeptiker allerbagerst på pladsen må have følt et stik i stenhjertet, da McCartney og hans forrygende band lukkede med den blændende Beatles-diamant »The End«. Der blev grædt og krammet, og jeg skal love for, at ikke alle tårer er af det onde.«

Også anmelderne fra både BT og musikmagasinet Gaffa giver de næsthøjeste udmærkelser til Paul McCartneys to timer og 40 minutter lange udskejelse på Orange Scene.

Ekstra Bladets Thomas Treo var dog ikke tilfreds lørdag aften på Dyrskuepladsen i Roskilde. Under overskrifter »Skandale: Den forkerte McCartney« langer Treo tre ud af seks stjerne af sted til McCartney og giver følgende svada:

»I stedet for ikonet fra The Beatles snød en voksfigur fra Madame Tussauds sig nemlig op på Orange lørdag aften og agerede en noget fesen forfalskning af festivalens ubestridte hovednavn. McCartney-kopiens stemme var hæs, når han pressede den, men ’Let It Be<saxo:ch value="226 128 153"/> og ’Hey Jude<saxo:ch value="226 128 153"/> afslørede, at han trods alt sang noget bedre end folket, der ikke fik noget at fortælle børnebørnene.«