Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Grænseløse røverhistorier

»Betragter du Sverige og Storbritannien som lukkede lande? Jeg gør ikke. Og det til trods for, at de faktisk har mere massiv kontrol end Danmark.«

Peter Kofod Poulsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg har samlet de værste røverhistorier fra min hverdag på Christiansborg for at vise, hvor meget spin og hvor lidt fakta, påstandene om grænsekontrol i virkeligheden indeholder.

  • »Grænsekontrol giver flere asylansøgere«.

Det en myte af rang. For selvfølgelig giver grænsekontrol ikke flere asylansøgere. Se bare på Sverige, hvor antallet af asylansøgere dykkede voldsomt i samme øjeblik, som landet skærpede kontrollen ved landegrænserne.

Emne: Grænsekontrol

  • »Grænsekontrol virker ikke«.

Nogle politikere siger, at grænsekontrol ikke virker. Er det ikke pudsigt, at det er de samme politikere, der dagligt skriger på, at EUs ydre grænser skal reetableres, så presset på de indre grænser aftager? Det er da underligt, at kontrol virker uden om EU – men ikke uden om nationalstater.

  • »Med grænsekontrol vil vi se billeder af kvinder og børn i håndjern, hunde der vil gå løs på forsvarsløse samt overdreven magtanvendelse«.

Påstandene stammer fra et par ikke ubetydelige ministre, og det er egentlig frækt, at man har så lav tiltro til den gode danske politistyrke, at man tror, at man vil lade hunde gå løs på børn eller lægge dem i håndjern.

  • »Man fanger ikke flere smuglere med grænsekontrol«.

Hvilken betydning havde den øgede kontrol tilbage i 2011? Den kontrol, som venstrefløjen nedlagde i 2011. Man må give Helle Thorning-Schmidt én ting: På ét område er hun ikke løftebryder. For hun lovede at smadre Danmarks grænsekontrol – og det holdt hun. Se på narko eksempelvis. Mens kontrollen fungerede, steg konfiskationen af narko med 3.600 procent sammenlignet med samme periode året før.

  • »Med kontrol ved grænserne vender man ryggen til det internationale samfund«.

Betragter du Sverige og Storbritannien som lukkede lande? Jeg gør ikke. Og det til trods for, at de faktisk har mere massiv kontrol end Danmark. Giver det anledning til at betragte dem som selvcentrerede lande? Lande, der har nok i sig selv? Nej da. Når internationalitetsargumentet bringes i anvendelse, må man i al stilfærdighed konstatere, at gode argumenter imod grænsekontrol er en mangelvare.

  • »Man bekæmper ikke grænseoverskridende kriminalitet ved at indføre grænsekontrol«.

Lad mig spørge på en anden måde: Bekæmper man grænseoverskridende kriminalitet ved at fjerne forhindringerne for grænseoverskridende kriminelle? Det er absurd at påstå.

Så er der den åbenlyse dobbeltmoral. I EU tror man fuldt og fast på det grænsefrie Europa. Når EU-eliten til gengæld selv holder møder, er sagen en ganske anden. I forbindelse med EU-topmøder har man genindført grænsekontrol der, hvor topmødet holdes. Det eksemplificerer EUs hykleri.

Tænk at den venstreorienterede svenske regering skulle ende med at have større realitetssans end den danske.