Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

SDU-lederes svar til Erik Albæk: Vi har aldrig givet en påtale for billeder, der har været offentliggjort i medierne

På grund af forvaltningsloven kan vi ikke udtale os om konkrete sager, men vi har aldrig givet Erik Albæk en påtale for de billeder, der tidligere er blevet offentliggjort i pressen.

Weekendavisen har 1. og 8. februar 2019 bragt artikler om en medarbejder ved SDU, der, efter hvad der oplyses, har fået en påtale for at have eksponeret en IT-medarbejder for fotos på sin computer af nøgne mænd, uden for en forsknings- eller undervisningssituation.

Foto: Nina Dietz Legind.

I første artikel fremgik, at der var tale om to sort-hvide kunstfotos, som vi alle fik lov at se, for Weekendavisen gengav dem i forbindelse med artiklen. Og vi må medgive, at det er en absurd tanke, at en medarbejder skulle få en påtale for at have eksponeret en IT-medarbejder for den type af billeder. I næste artikel gisner avisen da også om, at det er helt andre fotos, angiveligt feriebilleder, der har ført til den omtalte påtale.

Foto: Christian Elmelund-Præstekær.

Vi er som uddannelsesinstitution bundet af forvaltningsloven, som indeholder en beskyttelse af medarbejderes personalemæssige forhold. Det medfører, at vi har tavshedspligt i personalesager. Det præger selvfølgelig vores kommunikation, for i praksis betyder det, at vi ikke kan udtale os om konkrete sager eller om den mulige eksistens af konkrete sager – heller ikke når en medarbejder går i offensiven i Berlingske.

De to artikler i Weekendavisen, samt kronikken her rejser opmærksomhed om, hvad en arbejdsplads bør blande sig i. I den forbindelse vil vi gerne understrege, at vi ikke har strammet vores syn på, hvad der er god adfærd på SDU.

For sagen er den, at vi aldrig har givet en påtale for de billeder, der er offentliggjort i forbindelse med artiklen, og heller ikke fremover vil give en sådan påtale.

Nina Dietz Legind er konstitueret dekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, mens Christian Elmelund-Præstekær er institutleder ved Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet.