Syvsoverne gør oprør

Nu vil B-menneskerne ikke finde sig i at leve efter A-menneskernes døgnrytme mere - de har stiftet deres egen forening.

Foto: Kaare Smith Fold sammen
Læs mere
Hvis du har svært ved at komme op om morgenen men til gengæld er frisk til langt ud på natten, så er der kommet en ny forening, der måske kan gøre dit liv lettere. På foreningens hjemmeside efterlyses nye medlemmer udfra kriterierne: "elsker du rolige morgenstunder og aktive aftenstunder, synes du, at livet er for kort til bilkøer, og er du mest produktiv efter kl. 10.

Kan du svare ja på de spørgsmål, så opfordrer foreningen til at du melder dig ind i B-samfundet, som arbejder på at skabe accept af B-menneskers livsform og skabe nye samfundsmæssige rammer,

der understøtter denne livsform, som det hedder på hjemmesiden.

B-samfundet vil skabe en ny B-rytme i skoler og institutioner som alternativ til den nuværende A-rytme, der hedder tidligt op og tidligt hjem.

"Der er flere B-mennesker end A-mennesker, så hvorfor skal vi leve under A-tyranniet? De samfundsmæssige rammer understøtter primært A-menneskerne, og mange har faktisk svært ved at få tingene til at hænge sammen på den måde", siger formand for foreningen Camilla Kring, som har skrevet Ph.d.-afhandling fra Danmarks Tekniske Universitet om emnet, til Politiken.

Hun peger på, at indlæringen på gymnasierne ifølge flere undersøgelser er højest mellem klokken 10 og 12. Desuden fører det til stopfyldte busser og trafikpropper, når alle skal på arbejde samtidig.

Foreningen B-samfundet har fået knap 100 medlemmer i sine første to ugers levetid, og det er folk fra hele landet og i alle aldersgrupper. Planen er at komme op på nok medlemmer til at kunne lobbyere for sagen - og så ellers komme i gang med at ændre verden.

Se foreningens hjemmeside her