Kvæler du dine moralske skrupler?

UGENS DILEMMA: Du opdager til din skræk, at den mad, dine medarbejdere tilbereder og sender ud til byens ældre, ofte er lavet af mad der er for gammel. Rub og stub af storkøkkenets råvarer skal bruges, lyder ordren fra din chef. Hvad gør du?

Foto: nanna kreutzmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er daglig leder for 10 medarbejdere i et storkøkken, der blandt andet leverer mad til kommunens ældrepleje og catering til private virksomheder. Du har været ansat i virksomheden i seks måneder og har erfaring fra fødevarebranchen. Efter kort tid går det op for dig, at der bruges råvarer af dårlig kvalitet, og der ses lemfældigt på ”sidste salgsdag” i køkkenet. Det er du rystet over, da du mener, at der er risiko for, at kunderne bliver utilfredse eller endda kan blive syge. Du har påtalt problemet, uden at det har ændret noget, og føler i det hele taget, at du taler for døve øren. Nu har en af medarbejderne, Susanne, fortalt dig, at medarbejderne det sidste års tid har fået tudet ørerne fulde af at ”konkurrencen er stor”, og de skulle spare og ”undgå at smide råvarer ud, selvom de ikke er helt friske”. En samtale med din chef bekræfter dine værste anelser om at sparehensyn går forud for kvalitet og holdbarhedsdatoer. Din chef lader desuden skinne igennem, at du er ”velkommen til at finde et andet job, hvis ikke du kan lide lugten i bageriet”.

INFOshop: Cateringbranchen stormer atter frem