Kontor og opholdsstue mødes i lufthavnens Terminal 3

I Københavns Lufthavn forsøger Regus Express at imødegå fremtidens arbejdsrutiner med både mødelokaler og hjemlig hygge.

Hvordan kommer vi til at arbejde i fremtiden?. Regus i Københavns Lufthavn. Claus Kjeldsen fra Institut for Fremtidsforskning Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To lænestole i gråt og gult stof adskiller bogreolen fra det aflange arbejdsbord, hvor to skjorteklædte personer taster løs på et par bærbare computere. På bordet står en frugtskål og på reolen et TV, der mellem nips og Lademanns leksika transmitterer nyheder fra hele verden.

Det ligner en blanding af to kulisser og er det på sin vis også. I Københavns Lufthavns nyeste tilbud i toppen af Terminal 3 satser Regus Danmark nemlig på at indkapsle et miljø for arbejde og afslapning på ét og samme sted.

En undersøgelse fra Analyse Danmark foretaget for Regus viser, at hver femte dansker i snit rejser en gang om måneden i forbindelse med arbejdet.

Flere af dem efterspørger både arbejdsro og funktionelt indrettede rammer, og det behov håber både Regus og Københavns Lufthavn altså på at opfylde.

»I lufthavnen møder vi hele tiden større krav til fleksibilitet. Alt andet end security kan man i stigende grad klare selv eller hjemmefra, og udviklingen går hurtigt. Der er brug for steder at kunne arbejde for at følge med, men også nogle faste rammer, hvor man kan samle sine tanker i fred og ro,« siger administrerende direktør i Københavs Lufthavn, Thomas Woldbye.

En fleksibel ramme for travle folk

Meningen med den nye lounge, der bærer titlen Regus Express, er altså at skabe en fleksibel ramme for forretningsfolk på gennemrejse. Har man brug for et mødelokale eller et traditionelt kontor, kan det lejes i den ene ende af grundplanen. Trænger man til et bad og en efterfølgende kop kaffe med en avis foran bogreolen, findes det i den anden ende.

I loungen er der både isolerede siddepladser kaldet thinkpods og fælles arbejdspladser, som kan lukkes af med mobile glasvægge. Mod øst har en rolig afkrog udsigt over Øresund, mod vest vender siddepladserne ind mod lufthavnsterminalens pulserende liv.

For at benytte faciliteterne kan man booke sig ind med en app eller møde personligt op og svinge enten kredit- eller medlemskort. Teknisk udstyr skal man dog selv have med, men stedet er i sig selv en afspejling af den teknologiske udvikling.

Hurtigere tempo

Futurist og administrerende direktør hos Institut for Fremtidsforskning, Claus Kjeldsen, forklarer, at omverdenens stadigt hurtigere tempo vil gøre overgangen mellem arbejds- og privatliv langt mere flydende i fremtiden.

I den forbindelse bliver det at rejse samtidig med, at man arbejder effektivt, en stadig mere integreret del af vores arbejdsrutiner. Det vil sætte præg på indretningen af både arbejdsrum og -muligheder på farten, men også skabe et behov for at kunne koble af, forudser Claus Kjeldsen.

Med den korte afstand i kulisseskift i Regus Express er der umiddelbart ikke langt mellem fokus og afslapning. Men om de fysiske rammer virker, og modellen for alvor bliver populær, er det stadig op til fremtiden at vise. I mellemtiden er man velkommen til at tage sig en pause i lænestolen eller arbejde videre på sit nyeste projekt.