Københavns Lufthavn: Dårligt sommervejr giver passagerrekord

Den danske sommer har ikke været nogen fest i år, men det har været en god ting for Københavns Lufthavn, hvor rekordmange passagerer i juli valgte at benytte lufthavnen til at rejse mod varmere himmelstrøg.

Det er første gang i vores 90-årige historie, at vi kom over 2,7 mio. passagerer på én måned, og som tallene viser, var det både de europæiske og de interkontinentale ruter, der trak de solhungrende danskere udenlands, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne, i en meddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helt præcist rejste 2,73 mio. passagerer gennem lufthavnen i sidste måned, hvilket var en fremgang på 5,1 pct. i forhold til samme periode året før, oplyser Københavns Lufthavne i en meddelelse til fondsbørsen.

- Det er første gang i vores 90-årige historie, at vi kom over 2,7 mio. passagerer på én måned, og som tallene viser, var det både de europæiske og de interkontinentale ruter, der trak de solhungrende danskere udenlands, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne, i en meddelelse.

Ser man for hele 2015, har passagervæksten dog været noget mere afdæmpet end i juli. I løbet af året er 15,07 mio. rejst gennem lufthavnen - 0,8 pct. flere end i 2014.

Selskabet Københavns Lufthavne har ud over lufthavnen i Kastrup også Roskilde Lufthavn.