USA indfører sanktioner mod Iran

13 personer og et dusin selskaber omfattes af amerikanske sanktioner. ”De forstår ikke, hvor ´venlig´ præsident Obama var mod dem. Ikke mig!" skriver Trump i Tweet.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

WASHINGTON: Det amerikanske finansministerium har fredag meddelt, at USA indfører sanktioner Iran og retter dem mod 13 personer og et dusin selskaber.
Baggrunden er, at Iran åbent har lavet missiltest.

"Iran leger med ilden,” skriver den amerikanske præsident Donald Trump i et Tweet. ”De forstår ikke, hvor ´venlig´ præsident Obama var mod dem. Ikke mig!"

Iran har sagt, at landet ikke vil lade sig presse af "ligegyldige" amerikanske trusler fra "en uerfaren person" – en utilsløret henvisning til, at Donald Trump ikke tidligere har bestridt en politisk post.
Nogle af de sanktionerede er i de Forenede Arabiske Emirater, Libanon og Kina.

Under valgkampen sagde Trump, at han ville annullere atomaftalen, som Barack Obama lavede med Iran, hvis han kom til som præsident. Dette er ikke sket.
Trump har dog under alle omstændigheder anlagt en hårdere linje end Obama over for Iran.

"Iran har formelt affyret et ballistisk missil," skrev han i et tweet torsdag. "Burde have været taknemmelig over for den frygtelige aftale, som USA har lavet med dem!"
I en anden Tweet skrev han, at Iran var ”klar til at bryde sammen”, indtil USA kom og gav det det en livline i form af en Iran-aftale til milliarder.