Trump-rådgiver opdigter massakre i interview

En af argumenterne for Donald Trumps indrejseforbud synes at være en opdigtet massakre ifølge flere medier.

Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af den amerikanske præsident, Donald Trumps, tætteste rådgivere Kellyanne Conway er kommet i stormvejr efter en udtalelse til tv-stationen MSNBC torsdag aften amerikansk tid.

- Jeg vil vædde med, at det er ny information for folk, at præsident Obama havde et seks måneder indrejseforbud mod irakiske asylansøgere, efter at to irakere var kommet hertil og blevet radikaliserede, inden de stod bag Bowling Green-massakren, sagde hun.

Udtalelsen var et argument for Donald Trumps indførelse af et indrejseforbud mod personer fra syv lande i Afrika og Mellemøsten.

Ordene har vakt opsigt i en række amerikanske medier. Først og fremmest hæfter tv-stationen CNN sig ved, at der aldrig har fundet en massakre sted i Bowling Green i staten Kentucky.

Ifølge avisen Washington Post er to irakere fra byen blevet dømt for at støtte al-Qaeda med våben. Begge mænd har tilstået at have deltaget i angreb mod amerikanske styrker i Irak. Men aldrig i Bowling Green.

CNN skriver, at den første del af Conways udsagn også dumper et faktatjek. Præsident Barack Obama indførte aldrig et indrejseforbud mod asylansøgere fra Irak.

Ifølge Washington Post opgraderede de amerikanske myndigheder deres sikkerhedstjek af irakiske asylansøgere efter anholdelserne.

Men både avisen og tv-stationen skriver, at der aldrig blev sat et stop for ankomsten af irakiske asylansøgere.

/ritzau/