South Park-skabere smider håndklædet i ringen: »Satire er blevet til virkelighed«

Skaberne af »South Park« mener, at den politiske virkelighed i USA har gjort det virkelig svært at lave satire om Trump-administration.

Foto: NF

Det må da være en ren foræring, at Donald Trump er blevet præsident.

Det synspunkt er skaberne af serien »South Park«, Trey Parker og Matt Stone, ofte blevet mødt med på det seneste. Men helt så enkelt er det ikke, mener de to herrer, der for nu har smidt håndklædet i ringen i forhold til at lave satire, der tager udgangspunkt i Donald Trumps præsidentskab.

»Det er virkelig tricky nu, fordi satire er blevet til virkelighed. Det er virkelig svært at lave sjov med det,« forklarer Trey Stone i et interview med australske ABC News, hvor han også fortæller, hvordan de i den seneste - og tyvende - sæson af »South Park« nærmest måtte opgive at få succes med at lave sjov med amerikansk politik.

»Den sidste sæson sluttede for halvanden måned siden. Vi prøvede virkelig at lave sjov med det, der foregik, men vi kunne ikke følge med. Det, der skete, var rent faktisk meget mere morsomt end det, som vi fandt på, så vi har besluttet os for at trække os og lade dem (de amerikanske politikere, red.) lave deres sjov, og så laver vi vores,« siger Trey Stone.

I den seneste sæson af »South Park« beslutter læreren Mr. Garrison, der er formet over Donald Trump, sig for at stille op mod Hillary Clinton. Mr. Garrison er blandt andet drevet af had til kvinder, mexicanere og muslimere og agerer gerne på baggund af falske nyheder og misinformation. Folkene bag »South Park« prøvede gennem sæsonen at lægge sig op ad den aktuelle politiske dagsorden, men det endte altså med at være sværere end forventet, og modtagelsen af den 20. sæson har været blandet.

Holdet bag »South Park« kom i øvrigt på overarbejde, da Donald Trump vandt præsidentvalget og måtte lynomskrive et afsnit af serien. Det oprindelige afsnit med titlen »The Very First Gentleman« blev til »Oh Jeez«, og i stedet for Hillary Clinton, blev Mr. Garrison nu udråbt som USA's nye præsident i »South Park«-universet.

»Jeg ved ikke med jer unger, men jeg er begejstret. Amerika skal være stort igen,« lyder det fra karakteren Randy i afsnittet »Oh Jezz«, hvis datter svarer:

»Det er sygt, far. Det her land får nedtur de næste fire år.«