Ukraine nægter russisk Eurovision-deltager indrejse

Ukraine nægter den russiske deltager Julie Samoilova til Eurovision indrejse i landet efter Krim-besøg. Det skriver Reuters.

Ukraine har nægtet Ruslands deltager til Eurovision adgang til landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gleb Garanich

Ukraine har nægtet Ruslands deltager til Eurovision adgang til landet. Det skriver Reuters.

Ukraine afholder i år Eurovision efter at have vundet sidste års konkurrence.

»Ukraines sikkerhedstjeneste har nægtet den russiske borger Julia Samoylova indrejse i tre år,« skriver pressechef for den ukrainske sikkerhedstjeneste Olena Gitlianska ifølge nyhedsbureauet på Facebook.

Ifølge flere medier blandt andet Reuters nægter Ukraine den russiske deltager, Julie Samoilova, indrejse i landet, fordi hun har besøgt halvøen Krim, der er annekteret af Rusland. Det er i strid med ukrainsk lovgivning.

Rusland og Ukraine er i en slet skjult væbnet konflikt, hvor Rusland har støttet oprørsgrupper i Ukraine.

Ruslands deltager i europæiske melodigrandprix, Eurovision, i 2017, er den handicappede Julia Samoylova, der sidder i kørestol. Hendes sang er »Flame is burning«, der handler om vedholdenhed.

27-årige Julie Samoilova har ifølge BBC selv bekræftet, at hun optrådte på Krim-halvøen tilbage i 2015. Hendes sang fra dengang »1944« handlede om undertrykkelsen og deporteringen af Krim-tatarer under Joseph Stalin under 2. Verdenskrig.

Med dagens medling er Samoilova blevet føjet til den liste på 140 russiske artister, som Ukraine har sortlistet på grund af konflikten, skriver mediet.

Ukraine skal afholde Eurovision i landets hovedstad Kiev 11.-13. maj.

MERE FØLGER...