Tyske homoseksuelle gifter sig over hele landet

Fra søndag kan homoseksuelle par i Tyskland gifte sig på lige fod med heteroseksuelle par.

Bodo Mende og Karl Kreile mødte første gang hinanden til en fødselsdagsfest i 1979. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Bodo Mende og Karl Kreile mødte første gang hinanden til en fødselsdagsfest i 1979.

- Det var straks klart, siger Karl Kreile til det tyske medie Bild.

Kærligheden blomstrede mellem de to mænd. Men der skulle alligevel gå næsten 40 år fra deres første møde, til de endelig kunne gifte sig på lovlig vis i Tyskland.

Bodo Mende på 60 og Karl Kreile på 59 blev søndag det første par af samme køn til at blive ægtefæller i Tyskland, da de sagde ja til hinanden i Berlin.

Det sker, efter det tyske parlament i juni godkendte en lov, der tillader to personer af samme køn at indgå ægteskab på lige fod med ægteskaber mellem mand og kvinde.

Det store skridt mod lovændringen blev taget af den tyske forbundskansler Angela Merkel, da hun meddelte, at hun ville lade sine konservative parlamentsmedlemmer stemme efter deres samvittighed på emnet.

Ifølge AFP stemte Merkel selv imod loven. Hun argumenterede, at den tyske forfatning stadig definerer ægteskab som foreningen af en mand og en kvinde.

Siden 2001 har homoseksuelle par i Tyskland kunnet indgå i registrerede partnerskaber. Men først fra søndag er det muligt at blive viet.

Mende og Kreile blev i 2002 registrerede partnere, men siger til Bild, at de altid har følt sig som "et andenrangs par".

Indtil nu.

Over hele Tyskland har de lokale myndigheder søndag åbnet deres døre for, at homoseksuelle par kan blive viet. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge AFP er der godt 94.000 homoseksuelle par i Tyskland.

Tyskland bliver ifølge nyhedsbureauet Reuters det 24. land i verden til at tillade homoseksuelle ægteskaber. Blandt dem er 15 lande europæiske.

I Danmark har homoseksuelle par kunne indgå i registrerede partnerskaber siden 1989. I 2012 blev det muligt for homoseksuelle par at indgå i ægteskab.

/ritzau/