Tyrkiet: Ny Charlie-forside er alvorlig provokation

Charlie Hebdos nye forsidetegning af profeten Muhammed er krænkende og har ikke noget at gøre med ytringsfrihed, mener den tyrkiske premierminister.

Foto: UMIT BEKTAS. Tyrkiets premierminister Ahmet Davutoglu.
Læs mere
Fold sammen

»Vi tillader ikke krænkelser mod profeten Muhammed. Det er vores klare holdning, og det skal alle vide,« understreger Tyrkiets premierminister Ahmet Davutoglu på en pressekonference torsdag ifølge CNN Türk.

Han beskriver den nye forsidetegning af denne uges udgave af det franske satiremagasin Charlie Hebdo som en »alvorlig provokation«, og understreger samtidig, at pressefrihed ikke er lig med friheden til at krænke andre mennesker.

»Ytringsfrihed betyder ikke, at man kan krænke andre. Især ikke når det kommer til en profet, der betyder mere end alt og alle for os. Det her viser, at selvom folk vil reagere tålmodigt over for en krænkelse mod dem selv, så vil det samme ikke nødvendigvis gøre sig gældende, når det gælder vores profet,« siger den tyrkiske premierminister.

Den tyrkiske avis Cumhuriyet valgte onsdag sammen med en række andre tyrkiske hjemmesider alligevel valgt at bringe forsidetegningen af Muhammed med tårer i den ene øjenkrog, mens han holder et skilt med teksten »Je suis Charlie« (Jeg er Charlie).

Det har fået en tyrkisk domstol til at beslutte, at de pågældende hjemmesider skulle blokeres, oplyser CNN Türk.

Angrebet blev begået at to muslimske brødre, der angiveligt udførte handlingen som hævn, fordi magasinet tidligere havde udgivet tegninger af den muslimske profet.