Medier: Russisk krigsskib på vej til Syrien

Flere internationale medier skriver, at Rusland et russisk krigsskib er på vej til den syriske base, der blev angrebet fredag.

Arkivfoto af det russiske krigsskib Admiral Grigorovich, der nu er på vej til Syrien. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge flere internationale medier har et russisk krigsskib fredag aften sat kursen mod Syrien.

Det sker efter, at USAs præsident Donald Trump fredag gav grønt lyst til at affyre 59 Tomahawk-krydsermissiler mod en syrisk luftbase nær byen Homs i Syrien.

Ifølge amerikanske medier er der tale om krigsskibet Admiral Grigorovich, der er en del af den russiske Sortehavs-flåde.

I følge det russiske medie TASS er krigsskibet udstyret med missiler:

»Det russiske skib er armeret med Kalibr missiler og skal til logistikbasen i Tartus i Syrien,« siger den unavngivne kilder ifølge det russiske medie.

Det er uvist om fregattens tur mod Syrien har nogen sammenhæng med fredagens angreb. Rusland har nemlig en flådebase i syrisk farvand, og det er derfor ikke helt unormalt, at russiske fartøjer befinder sig i syrisk farvand. Men timingen synes slående.

Amerikanske kilder mener, at fregatten skal ses som en magtdemonstration snarere end en egentlig krigserklæring.

»Dette er virkelig bare en magtdemonstration. Rusland spiller med musklerne og gør, hvad det kan for at minde alle om, at landet har været massivt til stede i Syrien og regionen,« siger CNN's internationale korrespondent Paula Newton.

Lørdag er det uklart, hvor i Middelhavet, at skibet befinder sig.

Putin tager afstand fra USA

Rusland er en af de nærmeste allierede til Syriens præsident Bashar al-Assads, og derfor har flere officielle kilder i løbet af fredagen taget afstand fra det amerikanske angreb.

»USAs angreb i Syrien er en krænkelse af en suveræn stat,« sagde Dmitry Peskov ifølge BCC. Han er talsmand for Vladimir Putins kontor.

Det har også fået Rusland til at suspendere flere internationaler med USA. Heriblandt en aftale Rusland om at koordinere flytrafikken over Syrien.