Læger uden Grænser: Svært at hjælpe Boko Haram-ofre

Overlevende på flugt efter Boko Harams angreb på Baga i Nigeria gemmer sig i områderne omkring byen, hvor det er svært for Læger uden Grænser at yde hjælp.

Læs mere
Fold sammen

NIGERIA: Boko Harams blodige angreb på Baga i det nordøstlige Nigeria, som menes at have taget livet af over 2.000 mennesker, har ført til, at yderligere 5.000 indbyggere fra byen nu er på flugt.

Selvom mange har søgt tilflugt i en lejr i byen Maiduguri, hvor de får hjælp af Læger uden Grænser i lejrens sundhedscenter, befinder nogle af dem sig stadig i området omkring Baga.

Og det gør det svært at hjælpe de overlevende, oplyser Læger uden Grænser i en pressemeddelelse.

»På grund af sikkerhedssituationen er det svært for Læger uden Grænser at få adgang til menneskerne på flugt i Baga,« siger Læger uden Grænsers projektkoordinator i Nigeria, Isabelle Mouniaman-Nara.

»Derfor yder vi støtte i lejren,« tilføjer hun.

Lokale myndigheder forsøger at finde frem til de overlevende for at køre dem til Maiduguri, hvor de kan få lægelig hjælp.

Isabelle Mouniaman-Nara fortæller, at situationen over de seneste fire år er blevet markant værre i den nordøstlige del af Nigeria.

»Boko Harams ændring i strategi, som denne brutale fremfærd og kidnapning af børn, vil sandsynligvis kun drive endnu flere på flugt og forværre situationen for civilbefolkningen,« siger projektkoordinatoren.

Terrororganisationen Boko Haram har flere gange angrebet civile og overtaget kontrollen over landområderne i Baga, der ligger i regionen Borno i den nordøstlige del af Nigeria.