EU er på vej med sanktioner mod Syrien

EU arbejder på at indføre sanktioner mod Syrien og landets præsident, Bashar al-Assad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens de voldelige uroligheder i Syrien fortsætter, er EU i færd med at kridte banen op til at indføre sanktioner over for præsident Bashar al-Assad og hans autoritære styre.

Ifølge en EU-diplomat er EU's 27 medlemslande disse dage i færd med at diskutere mulighederne for sanktioner mod landet.

Sanktionerne vil blive drøftet nærmere på et møde blandt EU-landenes ambassadører i Bruxelles fredag.

- Vi undersøger mulighederne for yderligere tiltag. Det næste skridt vil blive taget på et møde på fredag, siger EU-diplomaten til nyhedsbureauet Reuters.

Flere store europæiske lande som Storbritannien, Frankrig og Italien har allerede udtrykt stor bekymring over udviklingen i det mellemøstlige land.

Og også den danske udenrigsminister, Lene Espersen (K), har nu meldt sig på banen og vil have EU til at øge presset på præsident Bashar al-Assad. Hun mener blandt andet, at EU bør indføre indrejseforbud for Syriens magthavere.

Ifølge en anden anonym EU-diplomat kan dette også meget vel være blandt de sanktioner, som først bliver ført ud i livet.

De første sanktioner mod det syriske styre vil nemlig ifølge diplomaten sandsynligvis indeholde indefrysninger af aktiver samt rejseforbud, der vil blive rettet mod toplederne i Syrien.

Der kan dog gå op til to uger, før sanktionerne formelt vil træde i kraft.

Ifølge den syriske menneskerettighedsorganisation Sawasiah har syriske sikkerhedsstyrker skudt og dræbt mindst 400 civile i deres kamp for at knuse de månedlange prodemokratiske demonstrationer i landet.

/ritzau/