Attentatmand i Dallas var terrormistænkt

Den ene af de to mænd, der skød mod en bygning med Muhammed-tegninger, har tidligere været terrormistænkt.

En betjent står ved en skolebus, der blev brugt til at evakuere deltagere fra The Muhammad Art Exhibit and Contest i Dallas. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE STONE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: En af de to mænd, der søndag aften blev dræbt at politiet i Dallas, da de angreb en bygning, hvor karikaturer af profeten Muhammed er udstillet, havde tidligere været i myndighedernes søgelys.

Ifølge nyhedsmediet, ABC News, var den dræbte attentatmand Elton Simpson, for fem år siden anklaget for at have løjet for politiet om sine planer med en rejse til Afrika. Men da det kom til stykket, kunne det ikke bevises, at han havde til hensigt til slutte sig til en terrorgruppe.

Angrebet mod bygningen i Dallas-forstaden, Garland, fandt sted netop, som den hollandske politiker og islamkritiker, Geert Wilders, havde forladt stedet efter at have holdt en tale.

Samtidig danner bygningen ramme om en udstilling af karikaturtegninger af profeten Muhammed, og adskillige tilhørere og tilskuere befandt sig i bygningen, da skyderiet begyndte.

En vagt ved bygningen blev såret i benene, men umiddelbart efter blev de to attentatmænd dræbt af politiets kugler tæt ved den bil, de var kommet kørende i.

Politiet frygtede en overgang, at bilen var lastet med sprængstof og afspærrede området, mens folk fik besked på at blive i bygningen.

ABC News skriver, at tilhængere af terrororganisationen Islamisk Stat gennem den seneste uge har opfordret til angreb mod udstillingsbygningen. I et af indlæggene opfordres tilhængere til at følge eksemplet fra Frankrig med angrebet på magasinet Charlie Hebdo.

Politiet har i løbet af natten til mandag gennemsøgt den dræbte Elton Simpsons hjemadresse i byen Phoenix, men der forlyder intet om, hvad der er fundet, lige som der heller ikke foreligger noget om identiteten på den anden attentatmand.