Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Er Enhedslisten endelig ved at indse værdien af et stærkt dansk militær med noget tidssvarende isenkram?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fra plovjern til sværd

Peter Nedergaard

Enhedslisten (EL) vil hjælpe kurderne. Ifølge Rosa Lund bør regeringen sikre, at kurderne får hjælp i kampen mod de syriske og tyrkiske tropper, der angriber dem.

»Jeg synes, at det er absurd og frygteligt, at når det handler om at hjælpe kurderne, der har været Danmarks tætteste allierede i denne kamp (mod Islamisk Stat, red.), som er under massivt angreb fra både Assad og Erdogan, så siger den danske regering: 'Vi må lige se situationen an, og vi må lige være tilbageholdende og bla bla bla,'« siger Rosa Lund.

Groft sagt er sådan set enig. Vi går ud fra, at det ikke er mere hjemmehjælp, EL vil skibe af sted til kurderne. Betyder det, at EL endelig er ved at indse værdien af et stærkt dansk militær med noget tidssvarende isenkram? Er EL ved at blive voksen?

Kig lige på denne liste, hvis du tør

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

FNs Generalforsamling vedtog i 2018 følgende antal fordømmende resolutioner om enkelte lande:

Israel 21, Iran 1, Syrien 1, Nordkorea 1, Rusland 1, Myanmar 1, USA 1, Algeriet 0, Kina 0 osv. Israel blev samlet fordømt mere end resten af verden tilsammen. Fhv. udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) forsøgte at ændre denne stemmeafgivning, hvor Danmark oftest stemte for de antiisraelske resolutioner. Men ak, glæden var kort, for da Jeppe Kofod (S) blev minister var en af hans første gerninger at trække Samuelsens forsøg på at ændre den fordømmende afstemningspraksis tilbage i FNs Menneskerettighedskommission og i Generalforsamlingen.

Vi forarges og krænkes over verdens mærkværdigheder, men når den foregår lige for øjnene af os og endda med Danmarks villige medvirken, så synes forargelsen at være minimal. Kun Mette Frederiksen kan standse sin udenrigsminister, men hvor er hun?