Wells Fargo mister investeringer for 30 mia. dollar i Illinois

Den amerikanske stat Illinois meldte mandag ud, at staten vil udsætte investeringer til en værdi af 30 mia. dollar med banken Wells Fargo. Årsagen er bankens behandling af medarbejdere, der har sendt banken ud i en skandale.

Foto: FREDERIC J BROWN.
Læs mere
Fold sammen

Storbanken Wells Fargo undersøges af lovgivere for at have presset medarbejdere med salgsmål til at bruge gebyrkonti uden kunders samtykke.

Det skriver Financial Times.

Illinois er ikke den første stat til at sortliste Wells Fargo. I sidste uge annoncerede Californien, at staten har forbudt sig selv at drive forretning med banken det kommende år. Desuden opfordrede staten til, at bankens ledende topchef, John Stumpf, træder tilbage.

Der er hårdt pres på John Stumpf til at opgive sin post - han har allerede givet afkald på mere end 40 mio. dollar i løn og beklaget dybt over for lovgivere i Kongressen.

Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, kritiserer også banken i skarpe vendinger for at presse sine medarbejdere til svindel og for at begå ulovligheder.

- Vi beklager meget og tager det fulde ansvar for disse tilfælde. Vi har allerede taget vigtige skridt i retning af at løse disse problemer og vil fortsætte i den retning og genetablere statens tillid, lyder det i en officiel udtalelse fra Wells Fargo.

Illinois' beslutning vil gælde det kommende år, hvorefter banken vil blive reevalueret.