Wells Fargo ikke længere mest værdifulde bank

Amerikanske Wells Fargo er ikke længere verdens mest værdifulde bank målt på markedsværdi. Rivalen JPMorgan Chase nu overtaget med en værdi på 242,2 mia. dollar, efter at Wells Fargo har været ramt af en større skandale omkring medarbejderfusk.

I sidste uge afslørede myndigheder, at medarbejdere i storbanken Wells Fargo under pres for at møde salgsmål har oprettet konti og kreditkort for mere end to millioner kunder uden deres vidne. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER

Det skriver Financial Times.

I sidste uge afslørede myndigheder, at medarbejdere i storbanken Wells Fargo under pres for at møde salgsmål har oprettet konti og kreditkort for mere end to millioner kunder uden deres vidne. Det har ført til fyringer af flere tusinde ansatte og afskaffelse af målprogrammet.

Administrerende direktør i Wells Fargo, John Stumpf, udtaler dog, at det primært er de implicerede medarbejderne, som ikke har været bankens kultur værdig, og altså ikke programmet, der er noget galt med.

Udover de mange fyringer, der siden 2011, hvor den første flig blev afsløret, er kommet op på 5300, har den verserende skandale gjort, at banken har tabt næsten 9 mia. dollar i markedsværdi. Således fortsatte dykket i tirsdagens aktiehandel med et minus på 3,3 pct., da investorerne er bekymrede for fremtidige kontoindtægter, nu hvor målprogrammet er afskaffet, og kunder samtidig har mistet tillid til banken.

Nedturen hos Wells Fargo har gjort, at JPMorgan Chase for første gang siden 2013 har overtaget duksepladsen over verdens mest værdifulde banker. JPMorgan har de seneste fem år været den største i I-landene, men overtager nu altså også tronen på verdensplan med en markedsværdi på godt 1603 mia. kr.