Wells Fargos topchef trækker sig fra Fed

Skandalen om den amerikanske multinationale finans- og bankvirksomhed Wells Fargo tog torsdag til i styrke, da bankens topchef, John Stumpf, valgte at træde tilbage fra sin position som rådgiver i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Foto: WIN MCNAMEE. Arkivfoto: John Stumpf.
Læs mere
Fold sammen

Wells Fargo er kommet i myndighedernes søgelys for at have konti med ekstremt høje gebyrer for kunderne - uden at de ved det - og for ikke at have betalt ansatte for overarbejde.

Det skriver Financial Times.

John Stumpf sidder med 11 andre bank-repræsentanter med i et af centralbankens rådgivende instanser.

»Det ville være ironisk, hvis Federal Reserve, der en central statsmyndighed, som har til opgave at sikre retfærdige og rimelige forhold for kunder i finansielle transaktioner, fortsatte med at modtage råd og indsigt fra ledelsen i en finansiel institution, der netop har betalt en rekord-stor bøde for unfair og grov praksis,« hedder det i et brev fra fem senatorer til centralbankens San Francisco bestyrelse.

I brevet anmoder senatorerne bestyrelsen om ikke at udpege Wells Fargos topchef, John Stumpf, til at blive genvalgt til centralbankens råd.

Få timer efter at gruppen af senatorer offentliggjorde deres synspunkt, valgte John Stumpf frivilligt at trække sig.

Ifølge Financial Times skriver Wells Fargo i en udtalelse, at topchefens fratrædelse er en "personlige beslutning", og at hans 'top-prioritet er at lede Wells Fargo'.