Vestager får kamp til stregen af gigant-selskaber: En hær af advokater venter

Hver gang EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager har en medarbejder, har selskaber som Google en hel hær af advokater.

Hver gang EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager har en medarbejder, har selskaber som Google en hel hær af advokater. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Margrethe Vestager har ikke hvilet på laurbærrene, siden hun blev konkurrencekommissær i EU, tværtimod.

For en uge siden anklagede hun it-giganten Google for at misbruge sin position på det frie marked, og onsdag vil hun også fremlægge anklager mod den russiske energigigant Gasprom ifølge medier som Financial Times og Wall Street Journal, skriver Politiken.

Margrethe Vestager, EUs konkurrencekommissær

»Nogle virksomheder har et »helt advokatfirma for hver af vores medarbejdere på en sag«


Margrethe Vestagers folk efterforsker, om Gasprom har udnyttet sin størrelse til at tage overpriser, forhindre videresalg og blokere for konkurrenter. Men spørgsmålet er, om EUs konkurrencekommissariat har taget munden for fuld, når flere kæmpe firmaer anklages på samme tid.

Politiken har talt med flere ansatte eller tidligere ansatte i generaldirektoratet for konkurrence. En fortæller, at der kun er en god håndfuld medarbejdere på hver af sagerne, hvilket står i kontrast til gigantvirksomhedernes ofte over 100 advokater og specialister. Et forhold konkurrencekommissæren selv bekræfter.

»Nogle virksomheder har et »helt advokatfirma for hver af vores medarbejdere på en sag,« siger Margrethe Vestager til Politiken. Hun pointerer dog, at hun har flere kræfter at trække på, hvis det bliver nødvendigt.

Konkurrenceekspert Mario Mariniello fra tænketanken Bruegel har selv arbejdet for direktoratet, og han mener imidlertid, at flere store sager kan skabe problemer.

»Når man har en sag så stor som Google, risikerer den at overskygge andre ressourcekrævende sager,« siger han til Politiken.

Margrethe Vestager afviser dog, at sagen mod Google trækker ressourcer fra efterforskning af andre sager såsom Gasprom.