Find din kommune på listen: Så meget er huspriserne steget de seneste fire år

Bor du i Nordsjælland eller i hovedstadsområdet befinder du dig lige der, hvor boligpriserne er steget mest de seneste fire år. I 16 kommuner er et standardhus steget med mere end en million kroner i værdi, viser nye tal.

Huse i Gentofte Kommune ligger i top, når det gælder den gennemsnitlige stigning i værdistigninger i løbet af de seneste fire år. Kerteminde Kommune befinder sig i bunden af listen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligmarkedets op- og nedture er ikke kun vigtigt for den enkelte – det har betydning for hele lokalsamfundet.

Det konkluderer Boligsiden.dk, der har samlet nøgletal for huspriser i alle landets kommuner forud for kommunalvalget til november.

»I hver eneste af landets 98 kommuner findes der rigtig mange boligejere, og for dem har eksempelvis fastsættelsen af grundskyld direkte betydning for privatøkonomien, ligesom fremtidige ændringer i lokalplaner både kan sætte en stopper for og realisere boligdrømme,« siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz i forbindelse med undersøgelsen.

Tallene viser de gennemsnitlige salgspriser per kvadratmeter i 2017, hvor seneste kommunalvalg fandt sted, og sætter disse i forhold til samme tal fra september i år.

Rudersdal og Hørsholm kommuner topper

Over hele landet er det generelt blevet dyrere at købe hus i løbet af de seneste fire år, selvom der ifølge Birgit Daetz har været mange lokale udsving.

Nordsjælland og hovedstadsområdet er at finde på listens topplaceringer, når det kommer til de største ændring i gennemsnitspriser.

I 16 af de kommuner, der ligger i Nordjælland eller i hovedstadsområdet, er husene steget mere end en million kroner i værdi de seneste år, målt på et standardhus på 140 kvadratmeter, siger Birgit Daetz i en kommentar til tallene. En af forklaringer til de »voldsomme prisstigninger« er den prisudvikling, man så under coronapandemien, uddyber hun.

Find din kommune på listen: