Eurozonens forbrugerpriser dykkede i februar

De europæiske forbrugerpriser faldt med 0,2 pct. i februar sammenlignet med samme måned sidste år. Det viser en endelig opgørelse over udviklingen i sidste måned, som EU's statistikkontor, Eurostat, torsdag har offentliggjort.

De europæiske forbrugerpriser faldt med 0,2 pct. i februar sammenlignet med samme måned sidste år. Det viser en endelig opgørelse over udviklingen i sidste måned, som EU's statistikkontor, Eurostat, torsdag har offentliggjort. Fold sammen
Læs mere
Foto: BORIS ROESSLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udviklingen var helt på linje med økonomernes forventninger, viser en rundspørge foretaget af Bloomberg. Udviklingen går dermed i den forkerte retning, efter at forbrugerpriserne steg med 0,3 pct. i januar.

Værst så det ud på Cypern, hvor priserne faldt med 2,2 pct. i februar, mens de dykkede 1,0 pct. i Spanien.Omvendt ser det bedst ud i Belgien og Østrig, hvor inflationen steg henholdsvis 1,1 pct. og 1,0 pct. sidste måned.

Den lave inflation i eurozonen fik i sidste uge Den Europæiske Centralbank (ECB) med Mario Draghi i spidsen til at sætte yderligere fart på sin pengepolitik.

Centralbanken sænkede renten til minus 0,40 pct. fra minus 0,30 pct. og øgede sit månedlige opkøbsprogram af obligationer til 80 mia. euro fra 60 mia. euro.

ECB har som mål, at inflationen skal være omkring 2 pct.