Dagens aktietip - tirsdag

Aktier. InterMail køber konkurrent.

Det er næsten altid de store selskaber, som løber med opmærksomheden. Det er for så vidt også i orden, da der er betydeligt flere, som har penge på spil i Danske Bank og Novo Nordisk end i eksempelvis InterMail.

Men netop InterMail er et godt eksempel på, at et lille selskab faktisk kan være opmærksomheden værd. Selskabet producerede oprindelig konvolutter under navnet National Industri, og selv om den del stadig står for en væsentlig del af selskabets omsætning, så er man gradvist på vej mod et mere it-orienteret forretningsområde.

StordriftsfordeleDet ændrer dog ikke ved, at der stadig skal bruges konvolutter, og hvor der er et marked, er der også en mulighed for at tjene penge.

Branchen er imidlertid præget af hård konkurrence, og det gør det svært at være en lille producent uden stordriftsfordele. Netop den problemstilling har InterMail valgt at håndtere ved at købe en svensk konkurrent. Med købet har man med ét slag gjort sig til en af de ledende producenter i Norden og bragt sig op blandt de ti største i Europa inden for sin branche.

Opkøbet vil medføre betydelige synergier for både salg, indkøb samt produktion, og som konsekvens heraf opjusterer man allerede nu forventningerne til årets resultat.

Der forventes nu en omsætning på 510-520 mio. kr. mod tidligere 340-350 mio. kr., og resultat før skat forventes nu at blive på 25-27 mio. kr. mod tidligere forventet 18-20 mio. kr.

Specielt spændende er mulighederne for på to-tre års sigt at kunne tilbyde de nye kunder i Sverige og Finland services inden for InterMails øvrige divisioner.

Man skal dog være opmærksom på, at omsætningen i aktien er forholdsvis beskeden (under en mio. kr. om dagen), så man bør ikke spekulere kortsigtet i InterMail. Men som en langsigtet investering vil aktien være et rigtig godt valg.