Dagens aktietip

Fem sejre i træk.

Bjørn Borg vandt Wimbledon fem år i træk og Miguel Indurain vandt Tour de France fem år i træk. Aktiemarkedet har foreløbig været et suverænt sted at placere sine penge fire år i træk. Bliver det også her fem vindende år i træk?

Over en tilstrækkelig lang periode stiger aktiemarkedet, men på kortere sigt svinger det både op og ned.

Det har vi ikke mærket noget til de seneste fire år, hvor aktiemarkedet siden det nåede bunden i marts 2003 stort set kun har bevæget sig i en retning. Opad.

Spådom gik i opfyldelseMen med de historiske erfaringer i baghånden, ved vi godt, at det kun er et spørgsmål om tid, før kurserne skal et stykke nedad igen.

Det er sandsynligvis også baggrunden for, at mange eksperter allerede i slutningen af 2005 spåede, at 2006 langt fra ville blive så godt et aktieår som 2005 havde været.

Det viste sig også at blive rigtigt. Mens det brede marked steg med over 50 procent i 2005 var stigningen i 2006 "kun" på lidt over 30 procent.

Ejendomspriser falderMen ejendomsprisernes himmelflugt fortsatte, og forbruget fortsatte med at stige. Det trak aktiemarkedet med sig op, og 2006 sluttede alligevel som et de bedste aktieår nogensinde.

Nu ser vi imidlertid ejendomspriserne begynde at falde i landets to største byer, København og Århus, og hvis forsigtigheden begynder at brede sig, så vil det også få konsekvenser på aktiemarkedet. Det udelukker dog ikke, at der fortsat kan tjenes penge på aktiemarkedet, og det vil vi i de kommende måneder forsøge at hjælpe læserne med.