Schweizerfranc svækket forud for rentemøde

Schweizerfranc er mandag eftermiddag blevet svækket blandt andet mod euro og dollar forud for torsdagens rentemøde i den schweiziske centralbank, SNB.

Foto: Johan Gadegaard.
Læs mere
Fold sammen

Der går tirsdag eftermiddag 1,0523 schweizerfranc per euro, og siden fredag er franc blevet svækket fra niveauet 1,0425 per euro.

- Svækkelsen af schweizerfranc skyldes nervøsitet forud for torsdagens møde i SNB, siger valutastrateg Niels Christensen fra Nordea til Ritzau Finans.

Han peger på, at der mandag morgen kom lave schweiziske producentpristal, og derudover viste de ugentlige tal for de schweiziske bankers indestående i SNB en ny stigning, hvilket kan være et udtryk for, at den schweiziske centralbank har interveneret på valutamarkedet.

- Inflationstallene, og tegn på at SNB muligvis har interveneret i markedet, bidrager til noget nervøsitet om schweizerfrancen, vurderer Niels Christensen.

Euro holder nogenlunde skansen mod dollar trods den forsat uløste gældsproblematik omkring Grækenland.

- Euro er rimelig modstandskraftig over for det, der foregår om Grækenland. Nyt fra den front skal være meget negativt, for at det slår igennem, må være konklusionen, siger Niels Christensen.

Euro koster mandag eftermiddag 1,1230 dollar mod et niveau på 1,1268 dollar fredag eftermiddag.