Schweizerne lukker grænsen for tyske pizzaer

Tyske pizzeriaer tjener stort på schweiziske kunder, som udnytter francens styrke til at købe billig fastfood på den anden side af grænsen.

Tyske pizzaer er i høj kurs i Schweiz Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS PETER

Schweiz' beslutning om at lade sin valuta flyde frit over for euro og den følgende kraftige styrkelse af schweiziske franc har ført til uventede konsekvenser i form af øget grænsekontrol for at forhindre pizzaudbringning på tværs af den schweizisk-tyske grænse.

Det skriver The Independent.

Schweizere på udkig efter en god handel har nemlig ringet til restauranter på den tyske side af grænsen og bestilt pizzaer, som de har kunnet få billigt på grund af den mere favorable valutakurs. Det har nu ført til øget grænsekontrol, der skal stoppe pizzabudene.

I den tyske by Konstanz, der grænser op til den nord-østlige del af Schweiz, fortæller borgmester Uli Burchardt, at schweiziske kunder bestilte så mange pizzaer fra tyske restauranter, at tyske udbringningsbiler ofte krydsede grænsen med op til 60 pizzaer ad gangen.

Da de schweiziske grænsemyndigheder opdagede handlen, fik de dog hurtigt nok og stopper nu udbringningsvognene. Dermed skal kunderne selv hente pizzaerne ved grænsen.

Borgmesteren er ikke udelt begejstret for de mange nye schweiziske handlende i byen, der har drevet priserne op og fået mange lokale handlende til at fokusere mere på schweiziske kunder.

- Konstanz vil ikke være schweizernes billigby, udtaler han ifølge the Independent.

Fastfood er ikke de eneste udenlandske køb som schweiziske forbrugere er blevet vilde med, efter at deres valuta er steget overfor euroen. Efter at loftet på franc'en blev løftet, er flere schweizere taget Tyskland og Italien for blandt andet at shoppe og gå til tandlægen.