Redningskrans til Evergrande giver grønne markeder

Den kinesiske ejendomsgigant Evergrande har med det yderste af neglene undgået betalingsstandsning. Natten til fredag er det nemlig lykkedes ejendomsgiganten at finde 83 millioner dollar til at betale af på selskabets renter. Det har fået aktiekursen til at stige, og har medført grønne markeder.

 
Private investorer samles udenfor den kinesiske entreprenørvirksomhed Evergrande for at få deres penge tilbage. Video: Ritzau/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dybt forgældede kinesiske ejendomsgigant Evergrande har på nærmest mirakuløs vis undgået betalingsstandsning.

Natten til fredag er det nemlig lykkedes selskabet at finde 83 millioner dollar, som er blevet brugt til at betale renter på selskabets obligationsgæld, tegnet i dollar. Analytikere mener dog ikke nødvendigvis, at selskabet nu er reddet.

»I betragtning af likviditeten i selskabet, ligner betalingen et forsøg på at udskyde problemerne,« siger administrerende direktør i BOC International Holdings, Wu Qiong til Bloomberg.

»Alligevel er rentebetalingerne et positivt tegn, og det køber Evergrande noget tid til at sælge aktiver, og det styrker selskabets mulighed for en ordentlig omstrukturering,« siger Wu Qiong.

Nyhederne har også fået Evergrandes aktiekurs til at stige. Fredag formiddag er aktiekursen steget med 4,2 procent. Evergrande er noteret i Hongkong, hvor Hang Seng-indekset også ligger i grønt, med en stigning på 0,3 procent.

Ligeledes er der grønne tal på det japanske marked, hvor det toneangivende Nikkei 225-indeks er oppe med 0,3 procent.

Præger Europa

På det danske marked er der udsigt til små stigninger fredag. C25-indekset ligger lige omkring nul fredag formiddag. Det ser ud til at være en god dag for Demant og Genmab, som er oppe med henholdsvis 0,6 og 1,2 procent.

I Tyskland er DAX-indekset oppe med 0,3 procent, mens det fælles europæiske indeks STOXX 600 ligeledes indikerer en positiv europæisk handelsdag. Indekset er oppe med 0,5 procent fredag.

På de amerikanske markeder tegner det til at blive en rolig handelsdag. De amerikanske futures for de store indeks: Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 ligger alle omkring nul.

Torsdag var eller ellers en overvejende positiv dag på de amerikanske markeder. Tesla-aktien steg med 3,3 procent til en ny kursrekord mens Snapchat dykkede med over 20 procent i eftermarkedet på grund af et skuffende regnskab. Overordnet set endte Nasdaq-indekset med en stigning på 0,7 procent, mens S&P 500 steg 0,3 procent.