Pandoras aktiekurs dykker efter chefskifte

Aktiekursen dykker hos Pandora efter kæmpe udskiftning på chefgangen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smykkekoncernen Pandora får klø på aktiemarkedet efter nyheden om store udskiftninger i topledelsen denne morgen. Fra morgenstunden er aktiekursen dykket hos Pandora med fire procent, hvilket svarer til tabt markedsværdi på to mia. kroner.

Kursdykket kan have flere årsager.

"Det er ikke så overraskende, at Pandora nu får ny formand. Men nyheden om at topchef Allan Leighton stopper kan godt have ærgret nogle investorer. Allan Leighton har gjort det godt som topchef i Pandora, og nogle af investorerne skal nok lige se den nye topchef an, før de får ligeså stor tiltro til ham som til Leighton," siger Frans Høyer, aktieanalytiker i Jyske Bank.

Den nye topchef i Pandora bliver Anders Colding Friis. Han tiltræder til marts 2015.

En anden årsag til faldet kan være, at Pandoras hovedaktionær i flere år kapitalfonden Axcel er i gang med at sælge ud af sine resterende aktier. Senest har kapitalfonden meldt ud i maj, at den rådede over 3,7 procent af aktierne i Pandora.

"Man kan ikke afvise, at Axcel nu er i gang med at sælge sine sidste Pandora-aktier. Gør kapitalfonden det, er det muligt, at der bliver givet en vis rabat, hvilket vil have indvirkning på aktiekursen," siger Frans Høyer.