Pandora-chefskifte er naturligt og ikke overraskende

Alderen og et naturligt generationsskifte er baggrunden for omrokeringen i Pandora-toppen, vurderer Sydbank.

Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alderen og et naturligt generationsskifte er en af grundene til rokaden i Pandoras top.

Og derfor er det ikke den helt store overraskelse, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

- Det kommer ikke som den helt store overraskelse, da Allan Leighton (afgående adm. direktør, red.) er kommet op i en alder, hvor der er en naturlig udløbsdato, så set i det lys er det ikke så overraskende. Den nye administrerende direktør, Anders Colding Friis, har tidligere haft en berøringsflade med forbrugerne, og det er positivt, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Søren Colding Friis kommer fra en stilling som topchef i Scandinavian Tobacco Group. Nuværende bestyrelsesformand, Marcello Bottoli, udskiftes med Peder Tuborgh, der er administrerende direktør i Arla Foods.

- Det er et rigtigt godt tidspunkt, da Allan Leighton og afgående bestyrelsesformand Marcello Bottoli har skabt et stærkt fundament i Pandora, siger Søren Løntoft Hansen, der understreger, at det er positivt for Pandora, at Allan Leighton bliver i Pandora som næstformand.

- Der sker rigtig meget på ledelsesgangen i Pandora lige nu, hvor Marcello Bottoli skiftes ud, og det gør et selskab sårbart, så jeg synes, det er rigtig fornuftigt at beholde Allan Leighton.