Musikalsk tobakschef rykker ind i Pandora

Efter 15 år i tobaksindustrien er Pandoras nye topchef vant til at tumle tusindvis af medarbejdere på flere kontinenter, men gennem sit bestyrelsesarbejde har han et bredt funderet kendskab til flere brancher.

Pandoras nye topchef, Anders Colding Friis, er blandt andet kendt for sin musikalitet og sine evner ved flyglet. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Høgsholt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Anders Colding Friis overtager tøjlerne i Pandora til marts, slutter en 15-årig periode i tobaksindustrien for den 51-årige erhvervsmand.

Han besidder dog også et dybt kendskab til andre brancher blandt andet gennem jobbet som bestyrelsesformand i Monberg og Thorsen, næstformandsposten i IC Companys og bestyrelsesposter i blandt andet forsikringsselskabet Topdanmark og DI.

Før tobakken var karrieren prgæet af fødevarevirksomheder med jobs hos brødvirksomheden Schulstad Gruppen og chipsproducenten Estrella. Karrieren begyndte i Mölnlycke, der producerer engangsudstyr til operationer og sårbehandling.

Han har med andre ord været vidt omkring, men hans karriereveje har ikke tidligere krydset Pandora.Det sker til marts, hvor han så til gengæld indtager chefkontoret som leder af virksomheden.

Anders Colding Friis blev uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i København i 1987, bare fire år efter, at han tog en matematisk-fysisk studentereksamen på Sankt Annæ Gymnasium.

Han er kendt for sin opera-lidenskab og for sin personlige musikalitet. Som ni-årig blev han optaget i København Drengekor, og har aldrig lagt sangen helt fra sig. Derudover spiller han flygel.