Opkøbsrygte løfter markedsleder inden for dyremedicin

Opkøbsrygter sendte sent torsdag Zoetis, der er verdens største inden for lægemidler til dyr, markant i vejret på den amerikanske børs.

Foto: Thomas Lekfeldt

Aktien steg i de sidste fem minutters handel med 11,4 pct., efter at Wall Street Journal citerede anonyme kilder for, at den canadiske medicinalkoncern Valeant er kommet med en forsigtig forespørgsel om mulig overtagelse. Med kursstigningen er markedsværdien af Zoetis vokset til 27,7 mia. dollar.

Wall Street Journal skriver, at Zoetis længe har været anset for at være et muligt opkøbsmål. Spekulationerne er samtidig taget til, efter at aktionæraktivist William Ackman købte en aktiepost på 8 pct. i Zoetis i november sidste år.

Ackman ejer gennem investeringsfonden, Pershing Square Capital Management, også 5,7 pct. af Valeant, og kan muligvis agere fødselshjælper for en aftale. Det canadiske medicinalselskab er bestemt ikke uvant med opkøb, og selskabets administrerende direktør J. Michael Pearson har sagt, at han har en ambition om, at selskabet vokser til tredobbelt størrelse via akkvisitioner.

Ud over Valeant har analytikere ifølge Wall Street Journal også nævnt Bayer som en mulig køber af den amerikanske producent af veterinærmedicin.

Aktien i Zoetis steg også på eftermarkedet torsdag med yderligere 2 pct.