Chr. Hansen vil nu satse på medicin

I den danske fødevarekoncern Chr. Hansen er fundamentet til en ny, historisk satsning ved at blive støbt.

Topchef, Cees de Jong. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

I den danske fødevarekoncern Chr. Hansen er fundamentet til en ny, historisk satsning ved at blive støbt. Ved siden af fødevaredelen vil selskabet nu også producere medicin.

Det skriver Børsen.

»Det, vi lancerer, er et skift i vores selvforståelse som mejerivirksomhed. Vi skal nu først og fremmest se os selv som en bakterievirksomhed, der selvfølgelig leverer til mejerier, men i stigende grad til medicinal- og landbrugsindustrien«, siger direktør i Chr. Hansens Health & Nutrition, Christian Barker, til Børsen.

Christian Barker er manden, der skal stå i spidsen for at udleve selskabets nye ambitioner, og han forklarer, at det første danske laboratorium til udvikling af medicin til sygdomsforebyggelse- og behandling er under opførelse.

I indeværende regnskabsår vil Chr. Hansen skyde mellem 40 og 50 mio. kr. i det nye projekt, og allerede i 2020 venter selskabet at kunne generere betydelige indtægter fra medicindivisionen.

»Over tid kan de her tiltag blive en lige så stor forretning som vores kerneforretning, der i dag leverer mejerikulturer«, udtaler Cees de Jong, som i 2013 overtog stillingen som topchef i Chr. Hansen.

Novo A/S, der med en ejerandel på 25 pct. er storaktionær i Chr. Hansen, bakker også op om det nye projekt. Her mener topchef Eivind Kolding, at det giver god mening for Chr. Hansen at kaste sig ud i medicinproduktionen, og han vurderer, at selskabet om 10-20 år kan være markant anderledes og større end i dag.