Nasdaq vil lancere valuta-gearing

Københavns Fondsbørs gør klar til at lancere muligheden for at geare valutahandler, som man allerede kan med råvarer, aktier og indeks.

Siden 2011 har danske investorer med risikoappetit kunnet geare deres investeringer i råvarer, aktier og indeks på Københavns Fondsbørs gennem såkaldte certifikater.

Det har indtil videre været en god succes for handelspladsen, der i 2015 alene har noteret sig en omsætning på knap seks milliarder kroner i certifikathandlen. Nu gør Fondsbørsen klar til at udvidde mulighed for at geare sine investeringer til også at omfatte valuta:

»Vi har med tilfredshed noteret os, at produkterne med råvarer, aktier og indeks som underliggende aktiv er blevet taget godt imod,« siger salgsdirektør i Nasdaq Sylvester Andersen til Berlingske, »Vi har oplevet efterspørgsel på lignende produkter med valuta som underliggende, og de er nu på vej.«

Produkterne bliver introduceret på i børsen om en måneds tid, og de vil fortrinvist henvende sig til den lidt mere erfarne investor.

»Det kan være folk, der gerne vil hedge deres risiko. Men det kan også være folk, som gerne vil investere i valuta, fordi de har en fornemmelse af, hvilken vej tingene skal,« siger Sylvester Andersen.