Mols-Linien opjusterer på dagen for vigtig generalforsamling

Mols Linien. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet Mols-Linien opjusterer forventningerne til årets resultat samme dag, hvor aktionærerne ved en ekstraordinær generalforsamling skal beslutte, om rederiets aktier fortsat skal kunne handles på fondsbørsen i København.

Opjusteringen sker som følge af, at flere kunder end budgetteret har sejlet med selskabets færger i årets løb. Mols-Linien venter nu et overskud på 60-70 mio. kr. for 2015. Tidligere regnede rederiet med et overskud på 50-60 mio. kr.

- Der er en god vækst i antallet af erhvervsrejsende på hverdage, blandt andet som følge af det kundetilpassede trafikprogram med timedrift fra både Jylland og Sjælland i de travleste perioder.

- På hverdage og særligt i weekender samt ferie- og helligdagsperioder har der været stigende efterspørgsel efter rederiets produkter, skriver Mols-Linien i en meddelelse til fondsbørsen.

Rederiet overførte i årets første ni måneder 11 pct. flere biler end i samme periode året før, hvilket har betydet, at det har øget sin markedsandel i forhold til Storebæltsbroen. Det vil sige, at 92 ud 1000 biler nu vælger færgen, mens det kun var 87 ud af 1000 for et år siden.

Mols-Linien skriver, at det har holdt indtjeningen per bil på trods af den voksende trafik, og at det har sikret sig en fast oliepris i 2015 og 2016.

Opjusteringen er kommet samtidig med, at selskabet afholder en ekstraordinær generalforsamling i Aarhus torsdag. Her skal aktionærerne blandt andet tage stilling til et forslag om en afnotering fra fondsbørsen i København.

Det er hovedaktionæren i rederiet, kapitalfonden Polaris, der ejer omkring 79 pct. af aktierne i Mols-Linen, som har anmodet om generalforsamlingen.

Polaris købte tidligere på året aktierne til 40 kr. stykket og indgav købstilbud på de resterende aktier, men kapitalfonden har ikke haft 100 pct. succes med sine planer, hvor det også undervejs har mødt et konkurrerende bud fra Aarhus-rigmanden Henrik Lind, der dog kun formåede at sikre sig omkring 5 pct. af aktierne.

Prisen og planerne om afnotering har mødt stor modstand fra en række mindretalsaktionærer, der har fundet tilbuddet for lavt.

Mols-Linien-aktien koster torsdag 44,50 kr. efter at være faldet 2,2 pct. i forhold til onsdagens lukkeniveau.