Mols-Linien: Syv ud af otte stemmer for afnotering

Foto: Henning Bagger. Mols Linien. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

86,8 pct. af aktionærerne i Mols-Linien har på en ekstraordinær generalforsamling torsdag stemt ja til, at rederiet afnoteres fra fondsbørsen i København.

Det skriver Børsen.

Andelen af stemmer for en afnotering udgøres primært af kapitalfondens Polaris' andel, der er på cirka 80 pct., skriver Børsen desuden. 13,1 pct. af aktionærerne stemte imod forslaget, mens de resterende stemte blankt.

Nasdaq OMX, der er selskabet bag fondsbørsen i København, skal senere tage stilling til, hvorvidt selskabet skal af børsen eller ej, samt om en potentiel afnotering skal betinges af eksempelvis et nyt købstilbud til de resterende aktionærer.

Nasdaq OMX' regler uddyber, at et selskabs anmodning om sletning fra børsen ifølge værdipapirhandelsloven skal følges, medmindre Nasaq OMX på baggrund af en vurdering af selskabets tilstand og særlige situation finder, at en sletning er til væsentlig skade for investorernes interesser eller markedets ordentlige funktion.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Inden torsdagens generalforsamling i Aarhus meddelte Mols-Linien, at selskabet opjusterer forventningerne til årets resultat som følge af, at flere kunder end budgetteret har sejlet med selskabets færger i årets løb.

Mols-Linien venter nu et overskud på 60-70 mio. kr. for 2015. Tidligere regnede rederiet med et overskud på 50-60 mio. kr.