Her er de værste topchefer

Se hvem der er gået fra at være årets leder til bundprop på listen over mest populære topchefer.

Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er kun et par år siden, at Vestas-topchef Ditlev Engel kiggede med alvorlig mine, blafrende slips i vinden og armene bestemt i siden ud på businessmagasinet Forbes' læsere fra forsiden af bladet. Her blev han hyldet som årets leder, fotograferet i solnedgangen og med sine verdensberømte vindmøller i silhouet i baggrunden.

Se billederne: De 10 mest kritiserede topchefer

Se billederne: De 10 mest beundrede topchefer

I dag er virkeligheden en ganske anden for den alvorlige topchef, der har fået en chokplacering i bunden af listen over landets bedste topbosser.

Imaget har lidt et synligt knæk for Vestas-topchefen Ditlev Engel, der ligger kun er fire pladser fra den absolutte bundplacering på listen over de 50 bedste topchefer. En placering som havde været helt utænkelig et par år tilbage, hvor Engels aggressive stil var meget populær.

"Hvis man inviterer til bryllup, inviterer man også til begravelse," lyder dommen fra ledelsesprofessor Flemming Poulfelt fra Handelshøjskolen i København, ifølge Jyllands-Posten.

Listen, som Jyllands-Postens har fået udarbejdet af Dansk Aktie Analyse, er baseret på udsagn fra et panel af landets mest magtfulde porteføljemanagere, som har vurderet kvaliteten af topledelsen i landets 50 vigtigste børsnoterede selskaber. Her er målt på parametre som troværdighed, strategi, vækst, effektivitet og human ressource.

I bunden finder vi også Danske Banks ordførende direktør Peter Straarup, som ligger på en 43. plads ud af de 50 mulige. Og ifølge ledelsesprofessor Anders Drejer fra Aalborg Universitet bliver det ikke let for bankbossen at klatre op ad den vigtige liste.

"Det er ikke, fordi han ikke arbejder hårdt for det. Der er bare lang vej igen," siger han til Jyllands-Posten.

Se de 10 bedste bosser her.

Se de 10 værste topchefer i billeder her

INFOshop: Se profilen for den nye CEO