Her er landets bedste bosser

Se hvem der topper listen over de bedste topbosser.

Lars Rebien Sørensen er udpeget til landets bedste topboss af Jyllands-Posten og Dansk Aktie Analyse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Duksene har igen indtaget topplaceringerne på listen over de bedste topchefer i dansk erhvervsliv. I hvert fald kommer det ikke bag på eksperterne, at det er Novo Nordisks Lars Rebien Sørensen og Novozymes' Steen Riisgaard, der ligger henholdsvis nummer ét og to på den eftertragtede liste.

Se billederne: De 10 mest beundrede topchefer

Se billederne: De 10 mest kritiserede topchefer

"Det ville være en overraskelse, hvis Novo Nordisk og Novozymes ikke lå øverst. Investorerne kigger efter pay off, og Novo Nordisk har længe ligget rigtig højt. Man har godt nok haft et par ubehagelige sager også, men ingen virksomheder går ram forbi. På et tidspunkt bliver man ramt af et eller andet, især fordi man skal gå lige til stregen for at være konkurrencedygtig. Det afgørende er, at man er i stand til at håndtere kriser og bevare troværdigheden. Og det er de to virksomheder," siger ledelsesprofessor Flemming Poulfelt fra Handelshøjskolen i København.

Listen er bestilt af Jyllands-Posten og udarbejdet af Dansk Aktie Analyse. Her har et panel af 50 porteføljemanagere vurderet topcheferne ud fra en række kriterier, blandt andet troværdighed, strategi, vækst og HR.

På tredjepladsen ligger FLSmidths Jørgen Huno Rasmussen, der bliver betegnet som gammeldags på den gode måde.

"Han har leveret nogle konsistente resultater. Og han har gjort det godt længe. Jeg er ikke overrasket over over tredjepladsen", siger Anders Drejer, der er professor i ledelse på Aalborg Universitet til Jyllands-Posten.

Se de ti mest kritiserede topchefer her

Se de ti bedste topchefer i billeder her


INFOshop: Se her før du investerer i medicoaktier