Aktier: Tendens i USA: August starter stille

Det tegner til en forsigtig åbning på det amerikanske aktiemarked mandag.

Foto: SPENCER PLATT. Regnskabssæsonen er stilnet lidt af, og mandag kommer nogle af de vigtigste tal fra mindre navne som Noble Energy samt den amerikanske forsikringskoncern American International Group.
Læs mere
Fold sammen

Regnskabssæsonen er stilnet lidt af, og mandag kommer nogle af de vigtigste tal fra mindre navne som Noble Energy samt den amerikanske forsikringskoncern American International Group.

Til gengæld er der fuldt program i nøgletalskalenderen, hvor der er nyt om udviklingen i den personlige indkomst, privatforbruget, PCE-prisdeflator, anlægsinvesteringer og ISM-data for industrien. Privatforbruget steg som ventet med 0,2 pct. i juni, men efter en nedrevidering af fremgangen til 0,7 pct. fra tidligere meddelt 0,9 pct. i juni. Den personlige indkomst steg mere end ventet med 0,4 pct. i juni mod estimeret 0,3 pct. Men også her blev maj-tallet nedrevideret til en vækst på 0,4 pct. fra tidligere meddelt 0,5 pct.

Futures på det brede S&P 500-indeks indikerer en negativ åbning i størrelsesordenen 0,05 pct. I juli steg S&P 500-indekset med 2 pct. - det største månedlige afkast siden februar.

Mere end to tredjedele af S&P 500-virksomhederne har præsenteret regnskab for det seneste kvartal, og næsten tre fjerdedele af regnskaberne har slået forventningerne til indtjeningen, rapporterer Bloomberg News.

Det gælder også et af de seneste regnskaber fra Noble Energy, der landede et resultat på 26 cent mod ventet 6 cent ifølge Bloomberg News. Aktien ligger til en begrænset stigning på 0,1 pct. i formarkedet.

American International Group, der kommer med regnskab efter børslukketid, stiger med 0,3 pct. på formarkedet.