Aktier: Stille start på december på Wall Street

Der blev en åbning helt som ventet på det amerikanske aktiemarked torsdag, hvor aktierne er startet omkring uændret.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

S&P500-indekset ligger 0,1 pct. højere, Nasdaq-indekset er uændret, mens Dow stiger 0,3 pct.

De tre indeks leverede i november pæne afkast. S&P500 steg 4,1 pct. i månedens løb, mens Dow Jones- og Nasdaq-aktierne gav afkast på henholdsvis 6,0 pct. og 3,3 pct.

Og måske står de amerikanske aktier over for endnu en god måned i december.

December er i hvert fald den måned, hvor der år for år er størst sandsynlighed for et positivt afkast på amerikanske aktier, og der er god mulighed for, at dette års julemåned også bliver positiv.

Sådan lyder vurderingen fra Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg i Danske Bank, over for Ritzau Finans.

Siden 1928 har december nemlig givet et positivt afkast i 74 pct. af årene.

Der kan torsdag komme fokus på bilfabrikanterne - som eksempelvis Ford og General Motors (GM) - der har offentliggjort salgstal for november. Samlet set steg det amerikanske bilsalg med 10,2 pct. i november, mens der var ventet en stigning på 9,1 pct. ifølge Bloomberg News.

Ford stiger 3 pct. ved åbningen, og GM stiger 1,4 pct.

På regnskabssiden har blandt andet Dollar General og Kroger leveret tal før torsdagens åbning, mens våbenproducenten Smith & Wesson leverer efter amerikansk lukketid.

Lavprisdetailkæden Dollar General skuffede og nedjusterede. Aktien falder 6,6 pct. Kroger, der driver supermarkeder, er blevet mere forsigtige for indeværende år og tager toppen af forventningerne til 2016/17. Aktien falder 0,2 pct.