Danske Bank siger farvel til 321 medarbejdere

244 medarbejdere i Danske Bank har valgt at tage imod et tilbud om frivillig fratrædelse. Derudover afskediger Danske Bank 77 medarbejdere, så i alt 321 stopper.

Danske Banks adm. direktør Thomas F. Borgen siger nu farvel til 321 medarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

321 medarbejdere er på vej ud af Danske Bank. Det er resultatet af den tilpasning af organisationen, som Danske Bank annoncerede i oktober.

Her tilbød Danske Bank frivillig fratrædelse til godt 8.000 medarbejdere. Og i samme forbindelse udtalte bankens adm. direktør, Thomas F. Borgen, at det måske kunne blive nødvendigt at fyre medarbejdere, såfremt der ikke var et tilstrækkeligt antal, der selv meldte sig.

Danske Bank oplyser nu i en pressemeddelelse, at 244 medarbejdere har valgt at tage imod en sådan ordning. Derudover har Danske Bank valgt at fyre yderligere 77 medarbejdere.

De frivillige fratrædelser indgår som led i den løbende tilpasning af Danske Banks omkostninger, oplyser Danske Bank, og tilpasningen skal sikre, at Danske Bank kan fortsætte med at være en effektiv og konkurrencedygtig bank.

»Ændret kundeadfærd, digitalisering, intensiveret konkurrence og øget regulering byder på mange nye muligheder for at blive en endnu mere kundedrevet, enkel og effektiv virksomhed. For at imødegå disse skal Danske Bank løbende tilpasse vores organisation, så den afspejler det aktivitetsniveau og den kundeadfærd, vi ser, og de kompetencer vi har behov for. I det lys har vi i dag opsagt 77 medarbejdere i Danmark,« skriver Danske Bank i meddelelsen.

Danske Banks HR-direktør kalder det en nødvendighed at have ekstra fokus på omkostningerne.

»Det er altid svært at sige farvel til gode og dedikerede kolleger, men de svære vilkår med lav vækst og negative renter betyder, at vi bliver nødt til at have ekstra fokus på vores omkostninger. Samtidig skal vi tilpasse os de forandringer, der præger vores marked som følge af blandt andet digitaliseringen og ændret kundeadfærd,« siger Henriette Fenger Ellekrog, HR-direktør i Danske Bank-koncernen.


Danske Bank har godt 9.500 fuldtidsmedarbejdere i Danmark og ca. 19.400 fuldtidsmedarbejdere totalt i koncernen.