Aktier: Købsanbefaling kan løfte Dong i afventende marked

Blandt fondsbørsens mest populære aktier kan Dong Energy onsdag tiltrække sig positiv opmærksomhed i en forventet flad markedsåbning.

Arkivfoto af Dong. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det følger efter en tirsdag, hvor det ledende C20 Cap-indeks faldt marginale 0,02 pct. til 1166,17 og derved klatrede en smule væk fra rekordniveauet på 1166,36, der blev sat fredag op til pinse.

Tirsdag efter dansk børslukning faldt de amerikanske aktiebørser en smule, men onsdag morgen peger futures en anelse op - for det amerikanske S&P 500 med beskedne 0,1 pct. - ligesom der har været overvejende plusser i den asiatiske handel.

Flere investorer vil formentlig forholde sig afventende forud for en række store begivenheder torsdag, hvor der er britisk parlamentsvalg og Den Europæiske Centralbank (ECB) holder rentemøde.

Derudover er der en høring med den tidligere FBI-direktør James Comey i Senatet i Washington, der er potentielt sprængstof for Donald Trump, hvis han har lagt hindringer i vejen for FBI's undersøgelser af eventuelle forbindelser mellem præsidentens kampagne og Rusland op til det amerikanske valg i 2016.

STORBANK ANBEFALER AT KØBE DONG

Herhjemme vil der blandt andet være fokus på Dong Energy, som får hævet anbefalingen af storbanken HSBC til "køb" fra "reducer", fremgår det af data fra Bloomberg. I samme ombæring bliver kursmålet hævet til 330 kr. fra 230 kr.

HSBC fremhæver Dong som attraktiv på grund af selskabets størrelse, erfaring og innovative kultur samt dets velfungerende samarbejde med leverandører i vindmøllebranchen, skriver Bloomberg News.

Dong-aktien lukkede tirsdag 1,4 pct. højere til 296,40 kr., det højeste niveau siden aktien blev noteret 9. juni 2016.

Fra energisektoren kan der også fortsat være interesse om Vestas, der tirsdag steg 4,7 pct. til 601 kr. efter annonceringen af to ordrer i henholdsvis Grækenland og Argentina på samlet 268 megawatt.

Desuden valgte Goldman Sachs at løfte kursmålet for vindmølleaktien til 730 kr. fra tidligere 640 kr.

MÆRSK KAN VENDE KURSFALD

Også A.P. Møller-Mærsk kan fortsætte med at være i fokus oven på tirsdagens fald på 1,8 pct. til 12.650 kr. for B-aktien. Det fulgte på grund af uroen i Qatar og et fald i olieprisen.

Selskabets olieproduktion i det arabiske land er ikke påvirket, fortalte Mærsk, men det holder nøje øje med situationen. Samtidig er der strejker på havnene i Spanien, hvilket giver forstyrrelser for containertrafikken.

Onsdag morgen kan Mærsk-aktierne måske hente støtte i en stigende oliepris.

Slutteligt er Novo Nordisk, der tirsdag faldt 1,4 pct. til 287,50 kr., ifølge dagbladet Børsen midt i intense forhandlinger med amerikanske indkøbere, som har store konsekvenser for medicinalselskabets fremtidige indtjening.

Novo Nordisk har på grund af priskonkurrence indtil videre estimeret et prisfald på 4-5 pct. på det vitale amerikanske marked i 2018.

/ritzau/FINANS