Aktier: Dong stikker af i afventende marked

Arkivfoto af Dong. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dong Energy løber onsdag morgen med overskifterne på det danske aktiemarked, som ellers er startet roligt og relativt fladt ud.

Efter kort tids handel ligger det ledende C20 Cap-indeks marginale 0,04 pct. lavere i 1165,70, og dermed distancerer det danske eliteindeks sig yderligere fra rekordniveauet på 1166,36, der blev sat fredag op til pinse.

Flere investorer vil formentlig forholde sig afventende forud for en række store begivenheder torsdag, hvor der er britisk parlamentsvalg, og Den Europæiske Centralbank (ECB) holder rentemøde.

Derudover er der en høring med den tidligere FBI-direktør James Comey i Senatet i Washington, der er potentielt sprængstof for Donald Trump, hvis han har lagt hindringer i vejen for FBI's undersøgelser af eventuelle forbindelser mellem præsidentens kampagne og Rusland op til det amerikanske valg i 2016.

DONG STIGER EFTER LØFTET ANBEFALING

Blandt de danske virksomheder er der fokus på Dong Energy, efter at energiselskabet ifølge Bloomberg har fået hævet anbefalingen af storbanken HSBC til "køb" fra "reducer". I samme ombæring bliver kursmålet hævet til 330 kr. fra 230 kr.

HSBC fremhæver Dong som attraktiv på grund af selskabets størrelse, erfaring og innovative kultur samt dets velfungerende samarbejde med leverandører i vindmøllebranchen, skriver Bloomberg News.

Dong-aktien stiger 3 pct. til rekordhøje 305,30 kr., hvilket følger oven på tirsdagens stigning på 1,4 pct.

Inden for energisektoren falder Vestas 0,1 pct. til 600,50 kr. efter tirsdagens stigning på 4,7 pct. Det fulgte, efter at vindmølleproducenten havde annonceret to ordrer til henholdsvis Grækenland og Argentina på samlet 268 megawatt.

Desuden valgte Goldman Sachs tirsdag at løfte kursmålet for vindmølleaktien til 730 kr. fra tidligere 640 kr.

Også A.P. Møller-Mærsk fortsætter med at være et af fondsbørsens samtaleemner oven på tirsdagens fald på 1,8 pct. til 12.650 kr. for B-aktien. Det fulgte på grund af uroen i Qatar og et fald i olieprisen.

Selskabets olieproduktion i det arabiske land er ikke påvirket, fortalte Mærsk, men det holder nøje øje med situationen. Samtidig er der strejker på havnene i Spanien, hvilket giver forstyrrelser for containertrafikken.

Onsdag morgen kan Mærsk-aktierne hente noget støtte i en stigende oliepris, og B-aktien lægger fladt ud til 12.650 kr.

NOVO I AMERIKANSKE FORHANDLINGER

Novo Nordisk, der falder 0,2 pct. til 286,90 kr., er ifølge dagbladet Børsen midt i intense forhandlinger med amerikanske indkøbere, som har store konsekvenser for medicinalselskabets fremtidige indtjening.

Novo Nordisk har på grund af priskonkurrence indtil videre estimeret et prisfald på 4-5 pct. på det vitale amerikanske marked i 2018.

Slutteligt meddeler TDC, at teleselskabet fastansætter Andreas Pfisterer som koncerndirektør for TDC Operations og Chief Technology and Information Officer (CTIO). Han bliver samtidig medlem af koncerndirektionen med virkning fra 1. juli.

Andreas Pfisterer har været konstitueret koncerndirektør for TDC Operations og CTIO siden begyndelsen af februar i år.

TDC-aktien falder 0,5 pct. til 38,39 kr.