Dong knytter nyt batterianlæg til britisk havmøllepark

Dong Energy har lanceret et nyt tiltag til offshore-vindmølleparker. Elselskabet vil installere et batterianlæg, der skal fungere som mellemled mellem møllerne og elnettet i forbindelse med Burbo Bank-parken ud for Storbritanniens kyst.

Arkvifoto: Dong vindmøllepark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Batterianlægget, der bygges af ABB, skal tilbyde såkaldt frekvensrespons med henblik på at stabilisere netfrekvensen og opretholde driften i elnettet, oplyser Dong i en pressemeddelelse onsdag.

Løsningen præsenteres senere onsdag på en konference i London.

»Det forventes, at batterianlægget på 2 megawatt (MW) vil være installeret inden udgangen af året. Anlægget vil forbedre vindmølleparkens ydeevne, der i forvejen er på 90 MW. Det er første gang, et batterianlæg, som leverer frekvensrespons til elnettet, integreres i en havmøllepark,« skriver Dong i meddelelsen.

Formålet med batteriet er at holde netfrekvensen i elnettet tæt på 50 Hz til fordel for andre kraftværker og i sidste ende give en besparelse til elkunderne, oplyser Dong.

»Vi er rigtig glade for at kunne bruge batteriteknologi til at vise, hvordan dette vindkraft- og batterihybridanlæg fungerer,« siger Ole Kjems Sørensen, underdirektør i Dong.

»Med otte eksisterende havmølleparker i Storbritannien og yderligere fire under opførelse forventer vi at udnytte yderligere teknologiske forbedringer og nyskabelser og sikre, at Dong Energy understøtter stabiliteten i elnetsystemer, i takt med at produktionskapaciteten bliver renere og mere bæredygtig,« tilføjer han.