Dong knytter nyt batterianlæg til britisk havmøllepark

Dong Energy har lanceret et nyt tiltag til offshore-vindmølleparker. Elselskabet vil installere et batterianlæg, der skal fungere som mellemled mellem møllerne og elnettet i forbindelse med Burbo Bank-parken ud for Storbritanniens kyst.

Arkvifoto: Dong vindmøllepark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Batterianlægget, der bygges af ABB, skal tilbyde såkaldt frekvensrespons med henblik på at stabilisere netfrekvensen og opretholde driften i elnettet, oplyser Dong i en pressemeddelelse onsdag.

Løsningen præsenteres senere onsdag på en konference i London.

»Det forventes, at batterianlægget på 2 megawatt (MW) vil være installeret inden udgangen af året. Anlægget vil forbedre vindmølleparkens ydeevne, der i forvejen er på 90 MW. Det er første gang, et batterianlæg, som leverer frekvensrespons til elnettet, integreres i en havmøllepark,« skriver Dong i meddelelsen.

Formålet med batteriet er at holde netfrekvensen i elnettet tæt på 50 Hz til fordel for andre kraftværker og i sidste ende give en besparelse til elkunderne, oplyser Dong.

»Vi er rigtig glade for at kunne bruge batteriteknologi til at vise, hvordan dette vindkraft- og batterihybridanlæg fungerer,« siger Ole Kjems Sørensen, underdirektør i Dong.

»Med otte eksisterende havmølleparker i Storbritannien og yderligere fire under opførelse forventer vi at udnytte yderligere teknologiske forbedringer og nyskabelser og sikre, at Dong Energy understøtter stabiliteten i elnetsystemer, i takt med at produktionskapaciteten bliver renere og mere bæredygtig,« tilføjer han.