Aktier: Hongkong-aktier stiger på stimulus-rygter

Det kinesiske aktieindeks i Hang Seng i Hongkong stiger tidligt fredag med ca. 2 pct til tæt på den højeste lukkekurs i tre år som følge af spekulationer om, at den kinesiske regering vil lempe yderligere på pengepolitikken. Det ventes at ske for at sætte mere skub i den dalende vækst i verdens næststørste økonomi.

 

Det sker på en dag hvor indeksene i Japan, New Zealand, Taiwan, Filippinerne, Thailand og fastlands-Kina fortsat holder nytårslukket. De mange lukkede børser gør, at handelsvolumen i Asien er på under halvdelen af 30-dages gennemsnittet.

Det skriver Bloomberg.

- Aktierne i Hang Seng indekset trives stadig på forventningerne om lempelse af den monetære politik. I løbet af det kommende år, kan vi se indekset stige mindst 20 pct., for at indhente de stigninger, som vi har set i fastlandets aktier. Kina bliver nødt til at lempe yderligere i sin pengepolitik, fordi landets industri ikke leverer den vækst de ønsker, udtaler Francis Lun, administrerende direktør i Geo Securities, til Bloomberg.

De styrkede forventninger om stimulus af den kinesiske økonomi gennem en lempet pengepolitik kommer efter, at et kinesisk indeks over industriaktivitet faldt til det laveste niveau i 18 måneder. Det lægger pres på regeringen i Beijing om at komme med nye tiltag, der skal fortsætte med at løfte velstanden i Kina.

Blandt de aktier, der har ført an i stigningerne i Kina er People's Insurance Company og China Vanke, der stiger henholdvis 3,9 og 7,5 pct. China CNR stiger over 8,8 pct., som følge af en annoncering om fusionsplaner med selskabet CSR d. 31 december. Blandt taberne på børsen er ejendomsudvikleren Kaisa Group Holdings, der efter misligholdelsen af et lån på 400 mio. Hongkong dollar og et fald i sin aktiekurs på 47 pct. i december, må se sine aktier suspenderet på Hang Seng-børsen.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks eksklusive Japan ligger til en tilbagegang på 0,2 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 0,5 pct. I Sydkorea stiger Kospi 0,7 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,8 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 Lukket

Topix Lukket

Hongkongs Hang Seng 0,83

China Shanghai Composite Lukket

China CSI 300 Lukket

Taiwan Taiex Lukket

Sydkoreas Kospi 0,65

Indiens BSE Sensex 1,2

Singapores STI 0,12

Sydney ASX 200 0,46

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.43

/ritzau/FINANS

 

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk