Røde tal over hele linjen efter massiv aktieflugt i Asien

Asiatiske aktier falder for anden dag i træk i kølvandet af den største aktieflugt siden juni 2013. Det skyldes lave oliepriser og skepsis omkring den økonomiske stabilitet i Europa.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 2,8 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 2,6 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: VAL HANDUMON

Derfor er det tirsdag særligt asiatiske virksomheder med tilknytning til Europa, der trækker alle større asiatiske aktieindeks i minus og det japanske topix-indeks mod det største fald i syv uger.

- Japanske aktier følger store fald i både USA og Europa, som er udløst af faldende oliepriser og Grækenland-relaterede bekymringer, siger Hitoshi Asaoka, seniorstrateg hos japanske Mizuho Trust & Banking, til Bloomberg News med henvisning til rygterne om Grækenlands potentielt forestående exit fra euro-samarbejdet.

Prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, faldt mandag til under 50 dollar per tønde, og det gik hårdt ud over energiaktierne i det amerikanske S&P 500-indeks, som samlet dykkede 4 pct.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 1,1 pct. til 135,92 med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 2,8 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 2,6 pct. Det australske ASX-200-indeks falder med 1,6 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 2,4 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 1,8 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en tilbagegang på henholdsvis 0,4 og 0,5 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 1,6 pct.

Det japanske olieselskab Inpex faldt 5,6 pct., mens aktierne i Europa-eksponerede selskaber som Nissan og Alpine Electronics faldt henholdsvis 3,9 og 4 pct.

Yahoo Japan faldt 5,1 pct., efter at investeringsbanken Jefferies droppede sin købsanbefaling af selskabet.