Aktier: Google endte højere i let sur ugelukning

De amerikanske aktier endte med en lille pil ned fredag, efter at investorerne ellers havde lagt ud med at løfte de toneangivende indeks i den tidlige handel.

Arkivfoto. De amerikanske aktier endte med en lille pil ned fredag, efter at investorerne ellers havde lagt ud med at løfte de toneangivende indeks i den tidlige handel. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dykket skete, da data for den amerikanske vækst skuffede i første kvartal. Den amerikanske økonomi voksede med 0,7 pct. i forhold til fjerde kvartal opgjort i annualiserede tal, viste opgørelsen, der var den første af sin slags.

Konsensus blandt økonomerne var ifølge Bloomberg News en vækst på 1,0 pct.

S&P 500-indekset faldt 0,2 pct., og det samme gjorde Dow Jones-indekset. Nasdaq endte lige under uændret med et fald på 0,02 pct. - blandt andet som følge af en stigning til Googles moderselskab, Alphabet.

»BNP-opgørelsen var til den lette side, og det kan være årsagen til noget svaghed«, vurderer Gary Bradshaw, porteføljemanager ved Hodges Capital Management, til Reuters.

På ugebasis steg S&P 500-indekset 1,5 pct., Dow Jones-indekset blev løftet med 1,3, mens Nasdaq steg 2,3 pct.

Mandag holder en lang række europæiske samt asiatiske markeder lukket, men de amerikanske investorer går på arbejde som vanligt. Futures indikerer en let positiv åbning i USA mandag i omegnen 0,1 pct.

Der er få regnskaber fra store selskaber på programmet mandag, mens der fredag blandt andet var fokus på tal fra Alphabet, olieselskabet Exxon Mobil og handelsplatformen Amazon.

Alphabet hentede i første kvartal et justeret overskud per aktie på 7,73 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde sigtet efter et overskud på 7,42 dollar.

Alphabet-aktien endte med en stigning på 3,7 pct.

Exxon Mobil leverede kvartalsregnskab, hvor overskuddet per aktie blev 0,95 dollar mod ventet 0,86 dollar blandt analytikerne. Aktien steg 0,5 pct. fredag.

Amazons omsætning steg i første kvartal med 43 pct. til 35,7 mia. dollar, mens analytikerne havde ventet et salg på 35,3 mia. dollar.

Det blev omsat til et nettooverskud på 1,01 mia. dollar, mens forventningen i markedet var 936 mio. dollar.

Aktien lukkede 0,7 pct. højere.