Aktiekurser trækker nedad i afventende marked

Det danske aktiemarked styrede fra åbningen onsdag mod nye højder, men ved middagstid er der igen kommet ro over gemytterne. Pandora holder atter fanen højt efter opløftende nyt fra det amerikanske marked, mens Bang & Olufsen får tæsk oven på et svagt regnskab, hvor kerneforretningen skuffede.

C20-indekset lagde ud med at stige til 519,73, men ved middagstid er status et fald i det toneangivende aktieindeks på 0,3 pct. til 516,7. Udsvingene er dog generelt beherskede blandt de største, danske aktier.

- Der er ingen nyheder, som kan forklare, hvorfor markedet er vendt, men måske er det netop manglen på de helt store nyheder, som gør, at markedet trækker lidt tilbage efter at være kommet rigtigt godt fra start i år. Investorerne er nok også lidt afventende, indtil vi får lidt flere tal fra regnskabssæsonen i USA, siger Jesper Bamberger, aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans og retter blikket lidt længere frem.

- Når vi ved, hvordan regnskabssæsonen er gået, venter forhandlingerne om budget og gældsloft i USA.

Mens Tryg ligger i bunden af C20-indekset med et fald på 0,5 pct. til kurs 440,70, topper Lundbeck det fine C20-selskab med en stigning på 2,2 pct. til kurs 89,95. Pandora stiger 1,6 pct. til kurs 137,7.

- Den gode nyhed er Pandora. Den fortsætter op efter rigtigt gode tal fra selskabets største kunde i USA, Signet. Julesalget gik rigtigt godt, og det tyder på, at det går godt for Pandora i USA, som er det største marked for Pandora. Så det er selvfølgelig vigtigt. Signet sagde blandt andet, at kunderne ser ud til at tage godt imod Pandoras nye kollektion. Det er sådan noget, der er med til at sende aktien op, siger Jesper Bamberger og tilføjer, at et brud af det tekniske modstandspunkt i 130 kr. har givet et ekstra løft.

B&O falder 11,9 pct. til 63 kr. efter et svagt regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2012/13, der indeholdt en nedjustering af forventningerne til både omsætning og EBIT-margin.

- Vi har fået regnskab fra B&O, og det var en skuffelse. Det ser ud til at være den klassiske AV-forretning, der er skurken. B&O Play ser ok nu. Risikofaktoren er AV-forretningen, hvor vi skal se en bedring. Det så vi ikke denne gang. Tværtimod skuffende det, som vi frygtede, at det kunne, siger Jesper Bamberger.

SAS blev tirsdag løftet til højeste niveau siden november 2011 af en anbefalingsændring fra HSBC til ”neutral” fra tidligere ”sælg”. Ryanairs chef Michael O'Leary var ude og forudsige, at Lufthansa køber SAS inden for fem år, og også det kan have givet fuel til SAS' lufttur. Aktien steg hele 16 pct. til 9,05 kr., men taber højde onsdag middag, hvor aktien falder 3,3 pct. til 8,75 kr.

/ritzau/FINANS