Virtuel virksomhed sat til salg på nettet

Second Life. En virksomhed baseret på udlejning af grunde i den computerskabte verden Second Life, er sat til salg på Amino Virksomhedsbørs for 25.000 kroner.

Nu kan interesserede købere anskaffe sig en virksomhed, der ikke findes i virkeligheden. For første gang på Amino.dk's Virksomhedsbørs er et firma som baserer sig fuldstændig på det virtuelle univers Second Life nemlig sat til salg.

- Det er meget tidskrævende, og jeg har egentlig ikke lyst til at bruge den tid der skal til, for at lave dette projekt til en stærk virksomhed i Second Life, og så vil jeg hellere sælge, siger manden bag Second Life-firmaet Denmark CPH Mikael Hjalgrym Mortensen.

Han baserer sin forretning på at udleje virtuelle grunde til virksomheder og private, der ønsker en base i Second Life. Det koster omkring 10.000 kroner at købe en standardgrund, og Denmark CPH opkøber grunde, og udlejer dem så i mindre bidder.

Selvom grundene således ikke findes i virkeligheden, kan det ifølge Mikael Hjalgrym Mortensen sagtens lade sig gøre at tjene penge på at udleje dem.

- Der er et kæmpestort potentiale i udlejning af jord i Second Life. Som det ser ud nu, er der færre virksomheder, der finder det interessant, men mange private bruger rigtig meget tid på Second Life, siger han. Ifølge Mikael Hjalgrym Mortensen kører virksomheden med et meget symbolsk overskud.

Skeptisk iværksætterIt-iværksætteren Martin Thorborg, der blandt andet står bag Amino virksomhedsbørs, er generelt skeptisk med hensyn til mulighederne i Second Life. Han mener, at salgsannoncen for Denmark CPH er en konsekvens af en skrantende virtuel verden.

- Second Life ligner efterhånden så mange andre online-spil. Det bliver ikke ved at være cool, og den indsigt giver nok et virtuelt ejendomsfirma lyst til at sælge. Det ligner lidt panik før lukketid siger han.

Martin Thorborg henviser blandt andet til, at ejendomsbesiddere i Second Life mangler garanti for, at der ikke pludselig udbydes nye grunde, som får priserne til at falde.- Second Life er en total mutant, som kombinerer internettet med det værste ved virkeligheden. Kunden skal vade rundt i en virtuel by, og den handlende skal hele tiden være til stede, siger han.

Ifølge Martin Thorborg er Second Life er blevet skreget ud til at være det nye internet, hvilket har fået de forretningsfolk, som ikke var med på den første internetbølge, til at bruge millioner på oprettelse og ejendomskøb. Nu har virksomhederne fundet ud af, at der ikke er penge at tjene.

- Men når det er sagt, synes jeg også, at det er flippet og sjovt, at en virksomhed som denne er til salg på Amino Virksomhedsbørs. Jeg har aldrig set noget lignende i Danmark, siger Martin Thorborg.

Klik her for at se annoncen på Amino.dk